Pozdrav svima,
Naime koristim WAG160N linksys router vec 2 godine otkako je izasao, nikad nikakvih problema.
I u petak popodne dodjem doma s posla i imam sta vidjet, router offline, DSL lampica ugasena, internet lampica crvena.
Restartam uređaj, pale se lampice, DSL se upali zeleno ali internet opet crveno!
Zovem T-Com sluzbu za korisnike provjeravamo account, password ok, racuni placeni. Uopce nevide pokusaj spajanja.
Uzimam drugi router WAG200G, ista stvar. Uzimam njihov Siemens SX763 ( kvazi VoIP router ) ista stvar.
Nakon 2-3h jebade, vrag mi neda mira, maknem splitter, pokusam WAG160N, ista stvar. Probam sa WAG200G, nakon par pokusaja router se spoji na internet. Isu stvar idem probat sa Siemens SX763 i uredaj se spoji, nekad oce nekad nece ....
Dalje zovem za prijavu kvara, objasnim detalje i dobijem odgovor da mi je VoIP profil ukljucen, bez obavijesti, bez ikakvih informacija i td. Malo svadje i idemo dalje ...
Ugavnom pitanje je:
Zasto WAG160N neradi i nece se spojit, a WAG2000G oce nakon xx puta pokusaja?
Jucer su mi promjenili DSLam ( umjesto Siemens stavili su Ericsson ), danas dolaze kod mene sve istestirati pa cemo vidjet sta ce napraviti.
Da li cu morat koristit ono "smetje" od T-Comovih routera zbog voIPa ( koji mi netreba ) ili mogu kupit neki linksys cisco router?
Naime kupio sam jucer novi x3000 linksys router, danas dolazi i samo se nadam da ce on raditi kad sve zriktaju ...
Hvala