@coconut
1. jesam, i ništa
2. palio sam laptop rastavljenog da bolje vidim šta se događa pa sam opipao
@Nec
sve je dobro bilo spojeno, još sam ga rastavljao i sastavljao opet, pa čak i gledao na youtubeu tutorial rastavljanja za taj model. uostalom, zar uopće ima flat kabla koji bi bio nužan za pokretanje? dovoljno bi bilo napajanje zar ne.
što se tiče toga, u samom laptopu nedostaje i hard disk jer ga ova nije htjela dati da joj kao ne bih slučajno kopao po njemu.. ali i dalje bi se trebao bez njega pokretati jel.
ne znam što bi uzrokovalo gašenje ventilatora nakon onak 3 sekunde.. jel ima on neke senzore da vidi ako hladnjak nije dobro spojen pa da se zato gasi? stavio sam termalnu pastu na procesor i (pretpostavljam da je to) grafički procesor. sam ne znam jel se to može tako, jer na tom 'grafičkom procesoru' je bila ona spužvica - koja je u raspadajućem stanju i sva osušena pa ne znam jel dobro radi još, pa sam umjesto nje probao pastu staviti.. koja je razlika uopće između spužvice i paste?
Još jedna zanimljiva stvar je da kad prvi put nakon uključenja napajanja palim laptop ventilator se jel zavrti pa ugasi, i žaruljica se ugasi, kao da se laptop ugasi, i nakon par sekundi se opet sve upali pa ventilator ugasi. i onda držim tikpu power 3 sekunde da se ugasi, pa ako opet palim, onda se neće sam paliti 2 puta neg odma iz prve.. mada sumnjam da to ima ikakve veze sa problemom..