Molio bih preporuku za novo kućište, ovo staro mi je stvarno postalo odvratno, ni nesejćam se koliko generacija je staro.
Uvijeti su slijedeći:
Rupe za ventilator iza i sa desne strane mi ne trebaju i ne upotrijebljive su, dakle samo sa lijeve strane i napred mi trebaju, nilo bi dobro da dolazi sa ventilatorima (ili da je utoliko koliko koštaju ventilatori jeftinije, može onda i preporuke za ventilatore)
Također nebi htio ledice nikakve, da mi po noći ne svjetli cijela soba, kad legnem spavat.
Max cijena je 500kn s tim da ako ima to sta trazim za 400 jos bolje.
Trenutni komp je pod moj komp ali pošto je grafička otišla možda kupim hd7750 (plafon,), a maticnu proc i rame u nekoj skorijoj budućnosti (2g max)
S napajanjem neznam ni sam šta ću mislim da neću sad kupovat nego kad budem i ove ostale komponente.
Ova napajanja šta idu sa kućištima nemam pojma šta da mislim o tome, ako išta valjaju ta napajanju i ako se ustedi neka lova u odnosu na kupovinu odvojenog, onda ajd, mogu i sad uzet napajanje.
Što se tiče ovih preporuka Fractal 3000 mi nije lijep, nebi htio te neke minimalisticke kockaste modele više sam za haf 912 i z9 što se izgleda tiče.
Funkcionalno ATX matična, 3 diska, kablove nikad nisam slagao, ali voljan sam ih slozit (nisam siguran jel to ovisi o duzini kablova na napajanju, ili se kupuju produžetci ili šta)
Nije mi potrebna nikakva ručkica ni ništa, ne nosam ga nikud.