View Single Post
Staro 21.05.2005., 17:02   #1
DrTom
Resistance is futile

DrTom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Lightbulb VDIMM mod HELP!!!

Došlo je vrijeme da i ja malo prčkam po kompu sa lemilicom, pa tako, odlučio sam se
napraviti VDIMM mod na svojoj ploči (ABIT NF7-S). Razlog zašto se u to uopće i upuštam je
taj da imam Corsair memu iz siga koja sa svojim čipovima (rev1.1, ne znam jesu li BH-5 ili
BH-6) stoji "neiskorištena" sa svojim ogromnim potencijalom. E pa da tome stanem na kraj,
našao sam univerzalnu shemu koja RAMu daje 3.3V bez obzira kako je podešeno u BIOSu. U biti,
3.3V pin od napajanja direktno se spaja na jedan pin od DIMMa. Vrlo jednostavan mod i lagan
za napraviti. Zanima me tko se je pozabavio sa tim modom, jer kada sam spojio sa žicom te
pinove i vratio ploču natrag u komp, sve uredno zašerafio i nadao se najboljem, dočekalo me
iznenađenje. Kada sam na napajanju sklopku prebacio iz položaja 0 u položaj 1, što znači da
je tada ploča pod naponom (svijetli crvena ledica na njoj), bez da sam uključio komp da se
počne bootati, konstantnim prodornim pištavim zvukom oglasila se ploča. Na moje iznenađenje,
brzo sam ugasio napajanje i pokušao ponovno upaliti komp, ali isti pištavi zvuk se javljao
dok got je ta žica bila spojena. Kada sam već popizdio od tog tuljenja, odlemio sam tu žicu
i sve se vratilo u normalu. Nikakvog pištanja nema, ali nema ni 3.3.V za moj RAM. Dajte
svoja iskustva sa tim modom i je li se i vama javljao taj problem, te kako riješiti to
tuljenje.

Link na opis VDIMM moda:
http://www.phoronix.com/scan.php?pag...&item=29&num=1
DrTom je offline   Reply With Quote