View Single Post
Staro 17.10.2012., 17:34   #3
Yoman
Premium
Moj komp

Yoman's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Ne daju iz razloga što žele zadržati renome firme a ne da svatko otvara Logitech servis.

vlasnik sam Z-5500 zvucnika na koje sam dobio garanciju iz ducana 2 godine, ali imam doživotnu garanciju u Logitechu, jedino što moraš slat sve u kompletu u njihovo sjedište naravno zajedno s racunom.

Ne znam dal igra ista shema i za G25.

Najisplativije ti je kupit ta dva mosfeta i to sam promjenit. Nebi trebali biti preko 20ak kuna komad (bez poštarine).
Ja sam imao dobra iskustva s dobavom svakakvih komponenata u ovim ducanima: Elmatis, Tevetron. Telefonom ih probaj prije.

Ovo s ebaya što je kolega stavio ti je super.

S ovim MOSFETima moras jako pazit.
Ne bi ih trebao puno dirat po kontaktima, i moras ih jako brzo zalemit, poželjno s lemilicom male snage. Osjetljivi su na temperaturu i staticki elektricitet. Takoder probaj svih 8 lemnih točaka na PCBu uzemljit prije lemljenja. Prije nego što ih diraš se rukom ulovi za pipu da se ispraznis od elektriciteta.
Letimicno sam procitao ali cini se ok LINK.

Kad ih zalemiš i isprobaš naljepi gore neki mini hladnjak i trajat ce vjecno, ako gore zbog presnage. LINK Odaberes one koji ti fizicki stanu u kuciste. Najbolje skinut s nekog pokvarenog uređaja i prekrojit pilom dimenzije. Ja sam pilio stare s.A hladnjake na 8 dijelova i taman su mi pasale velicinom.

Ako gore zbog nekog prenapona uzrokovanog loše isprojektiranim ostatkom kruga onda ga nikakvim hladnjakom ne mozes spasit jer se doslovno u pola sekunde propali cijeli PN spoj, al je ovo malo vjerovano jer onda nebi 2 godine trajali. Vjerovatno ga temperatura s vremenom uništi.

Zadnje izmijenjeno od: Yoman. 17.10.2012. u 18:13.
Yoman je offline   Reply With Quote