View Single Post
Staro 13.10.2012., 19:48   #13
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Ok, ovako iz vlastitog iskustva windowsi imaju nekad grdih problema sa USB portovima i prepoznavanjem Mass storage devicova.

Osobno mi se problem dešava non-stop na stickovima, a rješava se reinstalacijom USB drivera. Prije sam kompletne hubove reinstalirao ali sam ustanovio da je dovoljno samo pobrisati krive Mass storage devicove.

Znači procedura:

1. odspojiti usb uređaje
2. odite u device manager
3. View -> Show hidden devices
4. Kliknete na plus do Universal seriall bus controlers
5. Primjetite sive / zasjenčane USB Mass storage device - to se uređaji koji su u nekom stadiju bili prištekani na vaš komp (znači stickovi, diskovi itd.)
6. Brišite redom te iz koraka 5 i to na način: desni klik - uninstall
7. OPREZ - u 6 koraku brišete samo USB Masss storage device - ne ostale zasjenčane, ako postoji neki sa uskličnikom također se briše ali mora biti USB Mass storage device

Nakon takvog brisanja možete restartat računalo te uštekati USB ili Hard.

O čemu se radi: windowsi prilikom svakog uštekavanja sticka/harda na usb port instaliraju taj uređaj na taj port, tako sa jednim stickom možete više tih uređaja napravit uštekavanjem na različite portove. S druge strane iz nekog razloga ih windowsi odluče ne prepoznavat čak i kad ispravno rade, tada pomaže gornja procedura.

Ovo gore tjera windowse da "zaborave" USB stick ili hard koji je bio štekan na USB port, te ga time automatski instaliraju ponovno prilikom prikapčanja.
Forace je offline   Reply With Quote