Znaci ovako... ima se stari laptop koji bi trebao posluziti kao improvizirani i ruzni digitalni foto okvir...
i sad trazim neku light distru koja ce biti u mogucnosti sljedece:
- bootati se sa USB sticka
- spojiti se automatski preko LAN-a na Synology NAS
- koristiti bezicnog misa i tipkovnicu ako bude potrebno
sve ostalo (CRON skripte, pokretanje image viewera u slideshow modu, itd), moslim da moze svaka distribucija tako da to nije problem...
Obzirom da laptop nece imati ni HDD ni optiku, a htio bi da se boota ukoliko nestane struje a ne da moram spajati DVD da bi mogao dignuti neku Live distribuciju.
Instalirao sam DSL distribuciju na stick, sve fino osim kaj ju ne mogu natjerat da mi prepozna share na Synology-ju... na desktopu ima ko onaj "widget" u kojem vidim da je dodijeljena IP adresa, ali share ustvarine znam ni kako da potrazim... ako se spojim preko firefoxa na IP adresu Synologyja,uredno mogu pristupiti admin sucelju,ali to nije to...
Na synologyju su upaljene i Win i Mac i NFS postavke... ima fixnu IP adresu, u istom je subnetu kao i DSL, al svejedno ne radi...
Uglavnoom,ako DSL moze za to posluziti,molim pomoc kako da "mountam" te shareove sa NAS-a da su uvijek tu (to znaci da mi treba pomoc da se to odradi automatski prilikom bootanja distre).
I za kraj napomena, ja sam Linux-noob, al eto,htio bi nauciti... Ne da mi se to radit na Windowsima jer ce mi pojest ionako malo resursa koje starudija od laptopa nudi...
hvala