View Single Post
Staro 05.10.2012., 10:01   #27073
S@ša
Registered User
Moj komp

S@ša's Avatar

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
sasa, nemoj se igrati s ramenom. Jednom sam pao na zebri po kisi, odklizao se par metara po asfaltu na ramenu i isto ko i ti cekao sutradan bez obloga.
Otada rame mi je osjetno slabije, snage imam u misicu ali me samo presjece nakon odredene kilaze na vojnickom dizanju, najvjerojatnije sam zivac ostetio. I vizualno mi ramena nemaju istu motoricku anatomiju, osjetno je razlicita.
uglavnom, stavi oblog sto prije, odi preventivno na slikanje, kiroprakticaru da ti namjesti rame kako treba i miruj bar tjedan dana. Trebalo mi je 2 godine da vratim snagu koju sam imao prije pada.

Ako se dobro sjecam Jack je stavio par odlicnih knjiga o ozljedama ramena tu u temi pa potrazi.

Ne zelim te plasiti ali ako boli nije dobro. previse je tu rotacijskih misica i dijelova da pustis. samo im ne daj da ti zagipsaju ruku ili ti stave longetu, to je jos gore, imam iskustva sa zglobom na nozi...
Hvala na savjetima i upozorenju

Mislim da nisam tak jako s*ebao rame, više sam natukao mišič nego samo rame. Najviše je bolio par sati nakon pada, sutradan je već manje bolilo pa sam se probao voziti i mogu se "normalno" voziti. Danas ću vjerojatno do Grme svrati da vidim kak stvari stoje na spustu.

A kaj se tiče refleksa i umijeće padanja to mi nije strano jer je pad mogao biti puno gori, prije panja sam pustio kočnice i "malo" me je izbacilo tj. skočio sam neočekivano a ne znajuči da odmah dolazi zavoj u desno, neme je izbacio u lijevo pa je bilo drž, nedaj i koči da ne odletim ravno u šumu, rezultat je bio proklizavanje prednje gume i "lagani" doskok u kolut naprijed pri čemu je malo rame dobilo.
Osobno mislim da je moglo biti puno gore da nisam pokušao stati jer da nisam stao/pao otišao bi ravno u pm tj. niz padinu

Zadnje izmijenjeno od: S@ša. 05.10.2012. u 10:07.
S@ša je offline   Reply With Quote