Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.10.2012., 18:38   #4613
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
Ovisi kako definiras voznost.
Ako je 'voznost' ubrzanje 0-100, da.. tu definitivno ne briljira.
Jest, cinjenica je da je i prednji i zadnji ovjes korak unazad, ali daleko od toga da auto nije vozan.
Stovise, vrlo se neutralno ponasa, a kratki hod volana (2.2 lock to lock) samo doprinosi laksem upravljanju kroz zavoje.
Tu je i (pre)tvrd ovjes za ovakav auto, pa i bez balans stangi i s ovakvim tipom ovjesa vrlo dobro prolazi kroz zavoje, bez naginjanja.

Ukratko, auto ima vrlo dobre vozne osobine, a 'mana' mu je u odnosu na npr. 6th gen, sto se ta brzina puno manje osjeca, pa se cesto niti ne cini da se ide brzinom kojom se ide.
A najveca razlika u samom ovjesu je u biti - u udobnosti, koja je podosta manja kod ovoga.

Posto imam stari civic (6th gen, VTI motor) i ovaj (1.8), mislim da mogu ipak ponesto komentirati i o tome
Ne možeš radit usporedbu 8gen i 6gen...ja ostavljam 8gen R 5-6 dužina do 200kmh,ali do 100kmh je cca 1 dužina...od 100-200 taj auto je mrtav...

Što se ovjesa tiče,7 gen je puno agilniji i upravljiviji pogotovo u "kritičnim" situacijama,8gen redovito ide preko nosa...razlike u ovjesu su i tehničke prirode,kod FN2 je bilo bitno - štedit.

8gen R je izgubio sve što je "R" ikada značilo,ali s druge strane je postao "normalan" auto,nema vibracija,nema buke motora (za razliku od EP3),motor radi puno uglađenije,razvija snagu dosta nježnije,linearnije...vtec je ne osjeti toliko više.

Dakle radi se o 2 različita,neusporediva auta,po meni je dizajn totalni promašaj (kao i kod svih civica novijeg datuma osim sedana),ali nije opravdao status R-a,auto je dosta tromiji i bježi u svakom jačem zavoju...

Špera tu puno pomaže,CW fn2 je za koplje bolji auto samo zbog špere,čak uspjeva dobro i izgledat...