Ciao svima,
imam isti odnosno sličan problem kao što je tu opisan:
Citiraj:
Autor ColonelElite
Hvala.
Baš sam tamo pisao. Dakle, postavke su sve kako sam ih dobio od T-Coma, ništa nisam mijenjao.
Ruter je Thomson TG782, nemam VOIP, niti MaxTV.
Ruter ne mogu prebaciti u Bridge mod. Kad idem na Set Up, iskoči mi poruka: ""Warning: Running Easy Setup is not possible. There are no templates present."
Shvatio sam osnovu, Thomson mora biti na bridge modu, ostalo ne mijenjam. Onda bi trebao spojiti na njega, LAN kablom, Lynksis.
Nažalost, to ne mogu učiniti zbog navedene poruke. Tu sam zapeo.
EDIT:
Uspio sam. Našao sam Upgrade Wizard i preko njega ubacio novi FW, puno jednostavnije nego onaj carterov blog. Proradio je i lynksis.
|
Danas mi je netko iz T-Coma zamijenio router TG782 (a s time ne i riješio moj izvorni problem). Stari sam mogao prebaciti u bridge mode, tj. ga koristiti samo kao modem. Kao router koristim njemački Fritz!Box, i to zbog potrebnog VPN-a i nekih drugih stvari. Novi je totalno "zatvoren" sa strane T-Coma, ne mogu u setup.
S obzirom da imamo maxTV u kući, ne mogu se izravno spajati s mojim routerom i moram koristiti njihov, barem kao modem.
Sad moja pitanja:
– Koja je to verzija firmware-a koja "razbija" T-Com customization i njihov ACS?
– Gdje mogu taj firmware skidati?
– Čitao sam negdje da se nakon firmware update-a više ne može koristiti maxTV. Je li to istina?
Alternativno pitanje:
Gdje na "slobodnom tržištu" mogu kupiti router (modem) koji podržava maxTV? Koji? Samo da T-Com više ne određuje što smijem i što ne…
pozz