Citiraj:
Autor Bubba
Dakle, driveri su 12.6 a graficka, kao sto pise, HD 6450. Izmijenio sam sve postavke u control panelu kao i u samoj igri.
Naravno, sad ide fun part - rekoh, ajde da napravim upgrade ili donwgrade. Na gore, ide samo neka beta, koju kad sam instalirao, izgubio sam control panel. Kada hocu staviti stariju verziju, napravim uninstall, dva puta pobrisem sve sa Driver Sweeperom, instaliram 12.4 ili bilo koje nize od 12.6 ali opet mi pise 12.6 u control panelu kako god okrenes.
Eh, da, Portal sam odigrao bez ikakvih problema na 12.3 driverima. Sada kada ga pokrenem sa 12.6, jednako se raspadaju teksture.
|
Napokon sam uhvatio vremena (OK, nisam, bila je sila prilika, pa se onda vrijeme uhvatilo samo

) pa sam reinstalirao masinu, te potvrdio svu mrznju prema ATi-ju i njihovoj nesposobnosti da naprave suvisle drivere jos od doba kad smo Visage i ja u Rudnoj glavi pokraj Majdanpeka krajem 90ih bajalicama i ostalom vlaškom magijom pozeljeli sve najgore toj tvrtci, ali je baba Jelisaveta slucajno cula 3Dfx 'mjesto ATI.
Nakon nekoliko reinstalacija, zakljucak je slijedeci.
Prije svega, iz nekog razloga, nas dragi ATI odlucio je discontinuat podrsku za nove drivere za seriju HD kartica ispod 5xxx. Nema veze, no usmjerite li svoj browser na
http://support.amd.com/us/Pages/AMDSupportHub.aspx te tamo potrazite drivere za 3xxx seriju (koja je meni integrirana u masinu i koristim je za treci monitor), dobit cete u ponudi zadnje drivere pod brojem 12.6, koji su kaofol "specijalizirani" za starije kartice.
Veoma zanimljivo je da na tom linku kojeg cete dobiti nema release notea.
Tu je doslo do primarnog problema, naime,
release note 12.6 vrlo jasno pokazuje da ne postoji podrska za HD 3xxx seriju, sto je i bio prvi izvor mojih problema, jer je izuzetno mudro napisana ATI-jeva izdrkotina od drivera benevolentno ponudila upgrade na 12.6 pa zatim i na 12.8 verziju drivera kada je za to doslo vrijeme. Jasno, to je napravilo cisti rsum na masini i dovelo je do neupotrebljivosti - jer tko ne bi vjerovao programu koji nudi update, tako svesrdno. To je vjerojatno bio i razlog sto nisam mogao normalno napraviti downgrade, jer se sve pojebalo na kraju s vise verzija drivera.
Vezano za Valve i engine na kojemu se vrte HL2, Portal i ekipa - on i dalje radi iskljucivo na driverima 12.3, jer ni na 12.4 i 12.6 jos uvijek dobijam raspadnute teksture. Jesam li ja izolirani slucaj, ne znam, Google nije bio od pomoci, ali eto, JFTR, ako ce netko naletiti na ovako sexy kombinaciju.