View Single Post
Staro 28.09.2012., 14:55   #11
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
ploca sa procesorom mora paliti. sistemac ne mora biti spojen, moze biti, svejedno. no ako ploca ne daje nikakve znakove zivota osim zelene ledice, sistemac nema sanse da ce pustiti bilo kakav zvuk, stoga je i to sasvim svejedno.

nego, imam i ja jednu asusicu, pocetak 775 socketa, koja se isto ovako ponasa. vizualno je 100% prekrasna, nigdje naznake problema, ali nece se upaliti. isto mi je znalo biti i sa 478 nekim plocama, ledica svijetli i to je to.

inace, bilo bi lijepo kada bi se doznalo zasto se ploce ovako ponasaju, no mislim da je ploca - mrtva. to sto dioda svijetli kada je spojeno napajanje na nju je skroz nevazan podatak, jer ATX napajanje je cijelo vrijeme pod naponom, tj +5VSB signal upravo za paljenje. logicno je da su kod asusa ledicu upravo zbog toga staviti kao singalku, jer svijetli cim spojis napajanje koje je ispravno i spojeno na gradsku mrezu.
Takav odgovor sam na kraju i očekivao. Neznam koji je uzrok ali nadam se da ću saznati jedanputa. Možda i je neka glupost ali zbilja neznam odakle bih počeo tražiti kvar.

Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
Još jedan banalizam, ali nije naodmet pitati: jesi siguran da brikaš dobre pinove za paljenje?
Vjeko je offline   Reply With Quote