View Single Post
Staro 01.11.2002., 02:48   #47
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by gpremec
Heh, ne ulazi u vode koje ne poznajes. To sto si malo okusio Win98se i XP, nisi zbog toga strucnjak na tom podrucju. I da, Win9x OS se moze: konfigurirati, konfigurirati na brzinu, te pravilno konfigurirati.

Klasicna Win32 jezgra? Tilt? O cemu ti to? Win9x je u osnovi cisti 16bitni DOS operativni sustav, s nadogradnjom na 32bitni. Ako se vec tako zelis izrazavati, onda bi to bio klasicna 16/32bitnna jezgra, ili, kako bi ti to htio reci, klasicna Win16/32 jezgra. Nemojmo brkati pojmove. Win32 jezgra se moze reci za NT jezgru, ako bas hoces, ali niti to bas ne treba biti istina, jer Win2000 postoje i kao sa 64bitnom jezgrom.

Ako cemo pravo, najstabilniji OS od Microsofta je bez ikakve konkurencije MS-DOS, nema se na njemu sta srusiti.

Evo ti jedna cinjenica, koja sve ovo sto si napisao okrece naopako: Win9x platforma je daleko bolja, a cesto i stabilnija, platforma kada je u pitanju multimedija. Ah, znam sada ce se javiti gro ljudi koji ce tvrditi da je XP naaaaajbolja multimedijalna platforma, stoput bolja od Win98se, ali takvima mogu samo reci: to sto koristite zvucne kartice, poneko TV karticu i jos poneko web kameru, ne cini vas strucnjacima za multimediju.

Zapravo, cijela ova zaludjenost prelaska s Win98 na XP se vec jednom dogodila, i to u doba pojave Win2000. Ljudi, ohladite vec jednom te svoje glave, nikome to ne koristi (naravno, osim samom Microsoftu). Njagore je to sto "strucnjak" pametuje "strucnjaku". Ma, shvatite to kako hocete...
Najgore od svega je kaj ti najvise pametujes od svih. U zadnje vrijeme se pojavljujes jako rijetko na forumu i onda kad se pojavis pobrises pod sa ekipom, tvrdnjama i raspravama sa tolikom kolicinom nekakve prepotencije da to vec ide pomalo na zivce. Daj ohladi malo...

Da, naravno da mozemo otici u krajnost i stavljati na win XP i win 2000 egzotican hardver i s tim dokazati da su oni kurac za multimediju. Ali ovdje se radi o obicnom hardveru koji nema takvih problema. Koliko dugo su win 9x na trzistu?? Puno duze nego win 2000 i win XP. Mislim da to objasnjava tvoju shemu bolje multimedije na win 98.

Tvoje spominjanje NT 4.0 OS-a, tko je normalan koristio to po doma??
Taj OS je izmisljen za poslovna okruzenja, a ne za kucne strojeve.
Mislim da je poprilicno jasno da je igsablja mislio na intuitivnije i otvorenije OS-eve poput win 2k i XP-a. Samo kaj se ti hvatas za slamke.

Nitko ovdje ne tvrdi da je strucnjak u necemu, ali je zanimljivo da ti uvijek ispadas strucnjak u svemu.

My 5 cents.