Pozdrav!
Ovako, imam problema s novim WD Caviar Green 1TB diskom kojeg sam kupio polovnog prekjučer. Čim sam ga kupio, stavio sam ga da odvrti testove u HD Tune Pro i sve je prošo bez problema. Znači Error scan je bio bez bad sectora, Health je bilo sve ok, i evo rezultata od Read Benchmarka:
Nakon toga sam maknuo svoja dosadašnja dva diska iz kompa i na ovaj novi instalirao windowse i odjednom je postao užasno spor, NOD32 se instaliro pola sata doslovno, sve je bilo usporeno. Pa sam opet išo odvrtit HD Tune Pro Read Benchmark i odjednom dobijem ovakve rezultate:
Health je i dalje ok, bez greške. Mislio sam da je nešto do SATA kabla ili do utora na matičnoj (već sam imo jedan problem kad je disk isto tako šteko, pa sam prebacio u drugi utor i sve je radilo super). Međutim, promijenio sam i kabel i probao na svim utorima u matičnoj i ista stvar. Pa sam vratio stari Hitachi 320GB i u njega uštekao isti taj kabel u isti taj utor i on pokazuje rezultate kao i prije, nema ovih pada brzina do 0-1 MB/s.
Do čega bi ovo moglo bit? Sumnjam da je nešto disku se samo odjednom desilo, u jedan dan...