OK, prvo nisi napisao koju stangu si kupio, a gotovo sam siguran da nisam jedini radoznalac

(mogu eventualno pretpostaviti koja je jer znam o kojoj smo pricali).
Ja sam si za svoju narucio neporensku zastitu za vilju, koju, vjerovao ili ne, nisam niti probao montirati jer sam zakljucio da mi ne treba - i to bi po meni bio najbolji izbor ako bas hoces zastitu (ako iskljucimo origigi zastitu bas za te stange - ukoliko ih uopce ima).
Ako je navlaka kojim slucajem presiroka, jednostavno ju suzis i ponovno zasijes na nju cicak traku - to uopce ne bi trebalo predstavljati problem. Uglavnom da se to prekrajati.
U 4k km sam samo jednom otvorio stangu i poservisirao ju, a znas koliko se ja vozim i da me blato i kisa previse ne diraju.
Ako ti je stanga kao i moja, onda u onaj gornji (vidljivi - crveni) saraf/kapicu ide fest mascobe koja osim sto podmazuje stangu, sluzi za nakupljanje eventualne necistoce koje je stanga povukla za sobom, a ispod njega je jos jedna brtva koja stiti unutrasnjost od smeca.
Posto sam ja u pocetku mislio da imam stangu s uljem (upute na sluzbenim stranicama su krive, pa je i to jedan od razloga zabune), nisam imao pojma da treba nadopunjavati onaj crveni cep s mascobom, pa se vjerojatno mast potrosila i sitni pjesak i zemlja provuklo u unutrasnjost, i stanga je trebala servis.
Osobno poservisiram stangu za 5 min, i da ju rastavljam jedanput mjesecno bolio bi me dzon, a evo u skoro godinu dana i 4k km samo jedan servis, a stanga radi tip-top, lufta 0 (bas je jucer Lovrix ispipavao).
Osobno i dalje ne mislim nista navlaciti na stangu...od bicikla, jel