Citiraj:
Originally posted by VedranP
kad smo već kod usb-a, vidio sam još jednu neobičnu pojavu. prilikom priključenja nekog usb uređaja tipa stick, na nekim pločama temperatura proca poraste, i to čak do 8°c! stvar nije u nekakvom bugu pri mjerenju jer temperatura ne skoči instantno već kroz određeni vremenski interval (istina mali). iskapčanje uređaja rezultira padom temp, također kroz određeni vremenski interval. prema task manageru, za vrijem porasta temp nema procesorske aktivnosti. kod mene to nije problem, ali sam vidio na nekim forumima da se dešava sa nf3 pločama.
|
evo pošto sam u međuvremenu i sam prešao na nf3, a u međuvremenu sam se sjetio ovog threada, odlučio sam provjeriti istinitost gore napisanog.
dakle, prije uštekavanja temp idle procesora je 40°c. čim uštekam usb stick, temp skoči na 48°c (dakle, trenutno). cpu aktivnosti nema, barem ne prema task manageru. sa stickom ništa ne radim, on jednostavno leži ukopčan. nakon što ga softverski disconnectam putem 'safely remove...' u trayu, temp padne na 44°c, dakle dok je stick još uvijek fizički ukopčan. čim ga iskopčam temp se uredno vraća na 40°c... krajnje zanimljivo. :confused: