Citiraj:
Originally posted by Studano
Nista od Hrvatskog set up-a, svi kompovi moraju biti setapirani pod English/US, radi se na engleskom.
Treba mi neko rijesenje koje kada odem pod admin. i napravim tu promjenu ... to ce da radi pod userima...
Ako netko zna gdje u registriju to mogu promjeniti, pa da useri to povuku od admina..???? Ili neko drugo rijesenje??
Pozdrav
|
Hm, nema ti to veze na kojem jeziku radis, jednostavno na taj nacin postavis da su defaultni europski formati (A4 npr.). Tebi i dalje moze biti Engleski defaultni jezik na tipkovnici i u aplikacijama, nikakav problem. Radio sam i ja u firmi u kojoj je Engleski sluzbeni, a tek nakon njega dolazi hrv. Sve fercera normalno, postavis da je Croatian na "Set default..." i postavis da je engleski defaultni jezik na tipkovnici. Na taj nacin ti je engleski defaultni jezik, a svi dokumenti se printaju (i izradjuju) na A4 format.
Sto se tice nasljedjivanja postavki, mozes to, ali samo novom korisniku. Inace mozes nesto zeznuti ako to radis postojecim korisnicima (obrisati ces im sve postavke, a moguce i dio, ako ne i sve podatke). Jednostavno kopiras postavke u Start=>Settings=>Control Panel=>System=>User Profiles i tu Administratora (ili vec koji poriktas za sve korisnike) "Copy To..." u WinExploreru na "C:\Document and Settings\ Default User" i to bi trebalo biti to. Kako to nisam dugo radio, moglo bi biti da sam i zaboravio u koji se kopira, odnosno, ne u "Default User" vec u "All Users", ali mislim da se dobro sjecam.
Napraviti to preko registrya? Nemam pojma, toliko vremena nikada nisam nasao. Mozda i potrazim, ali ne u slijedecih mjesec dana.