Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.08.2012., 11:56   #4258
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Nije mi jasno zašto ljudi misle da su auti što su noviji time i nekvalitetniji. Mislim ono, statistike kvarova kažu suprotno. Koliko bi novi passat izduro, glupo je pričat prije nego prođe desetak godina. Čisto sumnjam da bi se pokazao lošijim.
hm, ja doslovce nisam nigdje rekao da su nekvalitetniji. doslovce - nigdje. generalno ako tako gledas, nova vozila u pouzdanija u prvih recimo 5 ili 10 godina od vozila napravljenih do 1990, uzmimo tu godinu kao referencu.

no da ne duljim, wolv je napisao ono sto ja nebi tako lijepo srocio. samo me zanima koliko ce golfova petica-sestica ili astri se voziti nakon 20+ godina, a danas jedinica i dvojki i dalje na cesti poprilicno. kadeta isto. mislim, govorim o nekakvom budget rangu vozila, dovoljno jeftin da ga se moze priustiti, uz ocekivanje postenih godina zahvalnosti.

cisti primjer, a svatko tko je imao slican auto, je moj bivsi kadet kocka. govno napravljeno 1980-e, benzinac, masina 1.3 i 72 konja. a ispod haube dovoljno mjesta da se zgura ko' u jugica - rezervna guma. nikakav komp, cista mehanika, tocis sta stignes, samo da lici na benzin. masina prevrtila preko pol milijuna kilometara bez generalke, jedino se mjenjala glava jer svjecica nije palila. ali sta je najsmijesnije, taj auto je vozio par mjeseci sa tri klipa i nije nista zaribalo .

o tome pricam, jednostavnost. osobno bi bio najsretniji da mogu kupiti kadeta ili golfa dvojku, a da je proizvedena sa danasnjim metodama proizvodnje, preciznoscu i koristenim materijalima. takvi auti bi valjda 100 godina vozili uz smijesne iznose odrzavanja............ samo sto nije isplativo za proizvodace, nego mjenjanje svakih 3-5 godina za novo. ukratko.

Burko je offline   Reply With Quote