Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.08.2012., 11:32   #4256
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
U teoriji i praksi, dođeš na uštedu u gorivu (prema trenutnim cijenama jer nezahvalno je predviđat kretanja) i razlici u cijeni od najmanje 67.000 kn.

A potencijalni problemi koje je syss naveo, ako se pojave, mogli bi te koštat par instalacija plina tako da...
Jesi ti pročitao listu potencijalnih problema koji te čekaju s plinom na novom autu?
A i ova računisa sa 67000 kn je vrlo nategnuta

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Nakon ovakvog odgovora ljudi se čude zašto krepa turbina.
A lopatice se same čiste jelda?

Golf +, 170 000, kupljen u austriji, servisiran tamo, svaki tjedan autoput 130-150, hlađenje poslije vožnje, rezime: raspala se turbina na putu za zagreb sa austrijskim gorivom (da maknemo ono tipa Ina i te gluposti), auto star 5-6 godina. Cijena popravka 2 000 €, vlasnik kaže nikad više WV.
Prije toga je vozio jaaaaako dugo golf 2 dizlo i imao je pol milje km kad ga je prodao.

DPF filter u vožnji po gradu= upaljena lampica check engine, to je kao normalno, novi filter malo preko 2 000 € :facepalm:

Drugi slučaj je gorespomenuti dizel iz focusa, točeno UVIJEK na OMVu class gorivo i otišla jedna dizna, nova 3 000 kn.

Osobno bi manji turbo benzinac, a ako nema možda razmislit o varijanti sa plinom.

Stari je kad smo kupovali auto stavio na papir cijene servisa, cijene registracije, tada aktualne cijene goriva i došao do zaključna da na duže vrijeme, večinom gradske vožnje ide ovaj redosljed: benzin < turbo traktor < plin.
Plin se zadnji isplati, ali nakon nekog vremena je ipak najisplativiji, a pogotovo jer kolega želi auto na 10 god.

To što večina ima odbojnost prema plinu a prvih iskustava baš i nema pa preporučuje dizla je drugi par rukava, evo kod mene u 2 auta plin, u tih 4 godine, 2 puta je auto bio na servisu zbog plina, jednom je bila sitnica i garancija je to pokrila a drugi puta nešto, ne znam točno što, cijena servisa zajedno sa kontrolom plina 600 kn.

E sad glavnu stvar nije rekao kolega kasko, kakva je vožnja večinom, grad, otvoreno? Dizel za grad je zadnji izbor, prije onda plin.
Turbina nije problem ako se pridržavaš nekih pravila kako voziti turbomotor.
A što se tiče dizela i kvarova na njima, to sve ovisi koliko imaš sreće. Isto tako te na benzincu mogu potrefit skupi kvarovi.
Kod mene doma smo imali peugeot 407 2.0 hdi, prešli s njim u 5 godina cca 120 000 km, nikakvih problema sa motorom , a auto se točio gdje se stigne (najčešče ina) i vozio ga je tko je stigo

Također, nisi rekao u kojim autima imaš plin? Neki novi benzinac, pa si odmah nakon kupnje dao ugradit plin? Nekako sumnjam u to
Stariji motori (prije 2000.) dobro podnose plin i ugradnja u takve ima smisla. Ali u novi auto nikako. Bio sam na praksi u ovlaštenom servisu jedne marke i vidio sam kako izgledaju motori na plin nakon stotinjak tisuća km pređeno na plinu - izgore ventili, nema kompresije, sjedišta ventila sjebana, itd......

ugklavnom, ja kolegi kasku nikako ne bi preporučio kombinaciju novi auto + plin i to zbog razloga koje sam naveo, a vi ostali kako hoćete