Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.08.2012., 02:06   #4240
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Gle, isto tak vozim Meganea II (2003.) 1.5 DCi 80konja, sad ima 312.000 km i nema "dizel" kvarova. Ista turbina je gore, dizne originalne, pumpa od prvog dana. S tim da je taj model imao problem jer bi se ljuštio neki sloj u pumpi i odnio nju i dizne vrit... Kod mene se to nije desilo. Najskuplji kvar je bio da je otišo kompresor klime i prednja poluosovina. Potrošna roba koja je mana Francuziću ko što su ležajevi od 100 kn se ne računa.
Ja ga vozim zadnjih godinu i pol i napravio sam 25k km, nije me ostavio nigdje. Ne troši ni kap ulja i ne dimi. Nimalo ga ne štedim u vožnji, a on mi odgovara suprotno - dobar je.
Koliko ga ne štedim pokazuje potrošnja - http://www.fuelly.com/driver/icytexx/megane
E, da... Od 312.000 km, mislim da je oko 236.000 km napravio u prvih 5 godina. 47.000 km godišnje... I to ko 100% teretno vozilo sa proširenim prtljažnikom bez zadnjih sjedala.

Po ovom mogu zaključit da je to vrhunski auto koji će trajat zauvijek, a nije... Kad vidim što se desilo drugim istim autima na duplo manjoj kilometraži čupam kosu.
I kad bi se desio kvar na dizni? Reparirana 1500 kn... Ufff.

Ne možeš ni sa skroz novim autom bit kompletno siguran da neces imat problema, treba imat dosta srece...

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 30.08.2012. u 12:43.
IcyTexx je offline   Reply With Quote