Gle, isto tak vozim Meganea II (2003.) 1.5 DCi 80konja, sad ima 312.000 km i nema "dizel" kvarova. Ista turbina je gore, dizne originalne, pumpa od prvog dana. S tim da je taj model imao problem jer bi se ljuštio neki sloj u pumpi i odnio nju i dizne vrit... Kod mene se to nije desilo. Najskuplji kvar je bio da je otišo kompresor klime i prednja poluosovina. Potrošna roba koja je mana Francuziću ko što su ležajevi od 100 kn se ne računa.
Ja ga vozim zadnjih godinu i pol i napravio sam 25k km, nije me ostavio nigdje. Ne troši ni kap ulja i ne dimi. Nimalo ga ne štedim u vožnji, a on mi odgovara suprotno - dobar je.
Koliko ga ne štedim pokazuje potrošnja -
http://www.fuelly.com/driver/icytexx/megane
E, da... Od 312.000 km, mislim da je oko 236.000 km napravio u prvih 5 godina. 47.000 km godišnje... I to ko 100% teretno vozilo sa proširenim prtljažnikom bez zadnjih sjedala.
Po ovom mogu zaključit da je to vrhunski auto koji će trajat zauvijek, a nije... Kad vidim što se desilo drugim istim autima na duplo manjoj kilometraži čupam kosu.
I kad bi se desio kvar na dizni? Reparirana 1500 kn... Ufff.
Ne možeš ni sa skroz novim autom bit kompletno siguran da neces imat problema, treba imat dosta srece...