Sve ovisi o tome koliko daleko i na koji način želiš pristupiti problemu. Ja sam skidao IHS sa svoje GTX 260 pa onda sa GTX 280 kako bi dobio što niže temperature. Sa GTX 260 nije bilo toliko problema pošto je dolazila sa metalnim limom i pasivcima preko NVIO čipa, memorije i regulacije, pa sam samo skinuo IHS sa čipa i promijenio hladnjak. Kod GTX 280 je to bilo malo teže za izvesti, tako da sam odrezao stock cooler, konkretno dio koji nasjeda na regulaciju napona, na NVIO čip stavio pasivni hladnjak, a na čip Accelera. Ovako je to izgledalo na GTX 280 -
1,
2,
3. Sve zajedno dosta zajebancije, ali se isplatilo budući da su temperature maksimalnih 60°C uz sobnu temperaturu od 31°C (nekad i 33°C; prozor na zapadu, bez klime). Idle se kretao oko 45-47°C, ovisno o tome kako je sobna varirala preko dana. Imaj na umu da je ovo 65nm čip, dok će tebi vjerojatno biti i niže budući da je GTX 285 napravljena u 55nm procesu. Regulacija napona je bila između 43°C i 47°C dok u loadu nije išla preko 70°C.
U tvom slučaju stvari su negdje između, ali naginje na bolje iz dva razloga - niži proizvodni proces - 55nm u odnosu na 65nm i kompletno analogna regulacija napona koja se redovito manje grije od čiste digitalne ili hibrida.
Stock cooler i njegove modifikacije ti predlažem da odmah otpišeš. Imaš četiri stvari koje trebaš hladiti nakon što iz jednadžbe makneš stock cooler - NVIO čip, glavni čip s IHS-om, memoriju i regulaciju napona.
Prvo ti preporučam kupovinu
ovog Arcticovog seta pasivaca. U njemu imaš sve što ti treba da pokriješ NVIO čip (prvi čip iza backplatea), memoriju i regulaciju napona. Regulacija napona je uvijek malo zajebanija stvar, no u spomenutom setu imaš dovoljno pasivaca da pokriješ svaki tranzistor koji se nalazi na kartici.
Ovako izgleda naponski dio na referentnoj GTX 285. Za razliku od prijašnjih setova, ovdje dobiješ dvokomponentu pastu za svaki ježić, tako da se ne trebaš zezati sa slabom termalnom trakom. Nakon što ih pokriješ, preko njih vezicama stavi 92mm ventilator. S tom kombinacijom garantiram da nema omane.
Zadnja stavka koja ti preostaje je sam čip. Ako ne misliš skidati IHS, stvari su puno jednostavnije; gore ide praktički što god ti padne na pamet a da možeš uglaviti na karticu. Recimo neki heatpipe cooler za procesor (može i neki jeftiniji tower ako imaš mjesta), kojeg možeš stegnuti improviziranim komadom metala, vijcima i maticama, ili jednostavno plastičnim vezicama.
P.S. kako je kolega Magarac gore rekao, Accelero L2 je definitivno preslab, dok je sa S1-icom problem što ne prekriva cijeli čip, a ni rupe ne odgovaraju.