Citiraj:
Autor coconut
Napajanje ti je definitivno jako knap i jače ne bi bilo na odmet. Izgleda da se nešto pregrijava, ali moraš vidjeti šta - proc, grafa i psu. Odi u Event Viewer i vidi zbog čega se komp ugasio. Ako se iz njega ne vidi, onda idi redom testirati cpu i gpu uz istovremeno praćenje temerature.
|
evo sto EV pokazuje...
windows 7 je stavio default ATI drivere i to ja mislim da pokazuje gresku bas za vrijeme gasenja...
sta sam nasao na googleu
http://www.tomshardware.co.uk/forum/...ddriver4-error
@coconout - ako treba spremiti cu i uploadati cijelu ev datoteku sa tim eventima sto je bilo ako ce pomoci pri razrijesenju
Citiraj:
Autor ShanTech
Za početak očisti komp od prašine, ako već nisi. Zatim otvori Fortrona i provjeri kondenzatore. Provjeri i kakve su ti temperature.
|
temp. su normalne za ove vrucine i kad je bilo gore,komp se nije gasio,a perjao po 5 sati STALKER i GTA IV ...
dobro da si me podsjetio,moram od prasine ocistiti
Citiraj:
Autor Burko
najcesce je slucaj da napon od +5VSB jednostavno - opadne. tj, padne ispod neke vrijednosti koju drzi prilikom rada, i napajanje "skuzi" da je vrijeme za gasenje, i tup! ugasi se  .
mislim, malo ne vjerujem da ovaj stari FSP nema snage u sebi, nije tvoja konfa toliko zedna. mozda ako nemas adapter sa 20 na 24 pinski glavni na maticnu, da probas sa njim. ali sto jest - mozda je jednostavno vrijeme za novije i jace napajanje, polovno za 150-200 kuna se moze naci bez problema.
|
a moguce,ne razumijem se u napajanja,ali napajanje je staro najmanje 4-5 godina...
bio je u manje zednom kompu ( Celeron 2.4 ghz,512 mb ram i X1650 PRO ) ali otkako je prijasnje vrisnulo premjestio sam ga u ovaj komp...
gasio se povremeno u nekim igrama,kad sam otvorio temu,i odjednom prestalo se blesirati i radilo eto super do jucer...
evo iskljucio sam CD/DVD citac i ne gasi se,moguce da je to cuclalo previse snage mu ?
ne vjerujem da 320 gb eksterni disk ga muci i imam spojen mob sa USB-om da se puni i 2x80 mm ventilatora