Tema: SB Live! 5.1
View Single Post
Staro 11.02.2002., 22:21   #9
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by FANCY
Vlasnik Live Player 5.1 ti kaze da ne... ...dakako ako uspije instalacia.
Bez uvrede za ovo iznad, ali nema smisla da nesto (tako veliko) pise dva puta na istom "tredu".

Moja Live!-ica se prosetala po 4 PCI slota, bila je sama na interaptu, s Hauppaug!-om, s USB-om, s RAID-om. Uvijek isto. Isprobao sam sve verzije biosa za plocu (Abit KT7A-RAID) i zadnja tri mi iz nekog razloga opterecuju procesor tako da se temp ne skida ispod 40°, tako da sam na 3C biosu, koji mi radi izvrsno. Sto se tice drivera, izvukao sam iz CD-a od Live!-ice samo ciste drivere (10MB za 9x, 2k i DOS zajedno) i probao sve "apdejte" za Live! 5.1. Kako imam DTT3500 Digital zvucnike, stalno sam pokusavao da se pri gledanju DVDa upali Dolby Digital, ali nikada mi nije uspjelo. Samo preko digitalne veze je centralni zvucnik radio, preko analogne nikada, a svi oni DEMOi i primjeri 3D zvuka koji dolaze na CD-u od Live!-ice nemaju podrsku za centralni zvucnik. Istina, preko digitalnog prikljucka pojacalo od zvucnika moze bilo kakav zvuk (mono, stereo, 4.1, 5.1) rasporediti na svih 5.1, ali to je laganje. Gledam nesto sto je mono i cujem isti zvuk iz 5 zvucnika (OK, nije bas iz svih isti, ali to nije stvarno stanje stvari).

Od kada imam Terratec SixPack 5.1+, sve radi savrseno, imam Dolby Digital zvuk pro gledanju DVDa, ako je igrica stereo, zvukovi dolaze samo iz prednjih zvucnika+bass, nestali su svi problemi oko krckanja zvuka pri slusanju glazbe, itd. Plus, zvucna i pojacalo povezani su optickim kablom.

Kao sto je frend rekao, Creative je samo razvikan, i to je to.
gpremec je offline   Reply With Quote