Citiraj:
Autor Old Iggy
Kao i za svaki drugi proizvod. postoji ovlašteni servis, ni trgovci nemaju obično "svoje".
|
Citiraj:
Autor Lewis
Cuj, znas onu poslovicu da se kompjuteri ne kupuju u Pekari ili Konzumu, to je jos puno vise primjenjivo na Klime  .
Pa za ugradnju garantira taj servis koji ti je ugradio i ako ima ikakvih problema zbog ugradnje kvar ide na njihovu grbu - nekuzim sto tu nije jasno ? Svaki servis koji se iole bavi postenim i kvalitetnim ugradnjama klima garantira za svoj posao bar 1 godinu. ako se klima pokvari nakon tog roka a sam klima uredjaj i dalje ima garanciju platis ruke majstorima da dijagnosticiraju kvar a servis/tvornica salje novi dio za ugradnju/popravak besplatno ako je unutar garantnog roka od X godina.
Stos je samo da ti Tvornica nece priznati garanciju ako je ugradio "Fusher TM" i ti mu platio solarno i slicno (ovi sto ugradjuju preko oglasnika za 500kn). Moras imati racun i to je to, inace se smatra nestrucnom ugradnjom (u 99% slucajeva) = nema garancije.
|
Ma zahebi tu garanciju, pečat na tom računu potvrda je stručne ugradnje kolko i baba s velebita.
Za 50kn - gajba pive će ti svaki majstor lupit pečat na garanciju, ionako to nitko nikad ne kontrolira. Obično svi "FUŠ" majstori rade u nekoj firmi koja i je ovlaštena za servisiranje/montiranje klima, a u fušu sa strane zarađuju i poslije radnog vremena ugrade tu i tamo koju klimu...
Ista stvar kao i servisna knjižica kod auta, moj auto nikad nije vidio ovl servis a servisira ga u fušu doma lik koji radi u ovl servisu tak da imam sve pečate čak je i u sistemu ovl servisa.A to mi opet niš ne znači, garancije nema, kilometara malo manje od pol milijuna itd..
Ono što sam htio čut a to je da moraš platit ugradnju stručnog servisa da bi ti postavili klimu a koja je min 500kn skuplja nego "FUŠ", moraš platit godišnji servis da bi ti garancija dalje vrijedila, a realan utrošak materijala za taj servis je 20kn i 1h vremena dok ga ti opet masno platiš. Onda ako je kvar do samog uređaja (ne izazvan nestručnom ugradnjom), opet platit demontažu, pa opet montažu nakon popravka ili zamjene.
E sad uzmi da se pokvari 1 uređaj na 1000 a i taj se pokvari nakon isteka garancije, da li se isplati tjerat s tim "ovlaštenim" servisom?
Kad zbrojiš sve te ovlaštene ugradje i servise (odnosno samo razliku između uradi sam i ovl) dođe te veća cifra nego da odma kupiš novi uređaj kad klima počne zahebavat a starog baciš.
Istina najjača je stvar nač servis koji ima prodaju klima uređaja pa da ti prodaju, ugrade i održavaju uređaj. Tu si najsigurniji al te to i košta. Druga stvar je nađeš u nekoj povoljnoj trgovini uređaj po želji, provjerenog majstora da ti to ugradi i teraj! Sve što treba da bi klima normalno radila dugi niz godina je jednom godišnje očistit vanjsku jedinicu odnosno prašinu između rebara kondenzatora a radi svog zdravlja i filtere unutra...
Inače nateglil i naugrađival sam se klima uređaja, masa uređaja kojih smo skroz fušerski ugradili bez opće vakumiranja i dan danas nakon 10g radi normalno. Nema tu apsolutno nikakve filozofije.....