View Single Post
Staro 23.08.2012., 02:24   #1
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
konfiguracija mreznog printera

vec par godina koristim HP laserjet 3055 putem USBa i sve radi ok. Sad imam potrebu spojiti ga na router (ZyXEL P-660HN-T3A) kao mrezni printer.. Tu pocinju problemi..

u mreznoj konfiguraciji printera postoje 2 opcije za IP adresu: Automatic i Manual
Ako odaberem automatic, router bi mu trebao dodjeliti adresu, medjutim to ne radi.. u routeru pod client ga nema, a kad isprintam network report pise sljedece:

Host name =
Domain name =
IP address = Configuring
Subnet mask = 255.255.255.0
Def. gateway = 192.168.1.1
IP configured by = Manual
WINS server = 0.0.0.0

e sad, veza izmedju routera i printera postoji cim printer prepozna router pod def. gateway, samo nije mi jasno zbog cega mu router ne zeli dodjelit IP adresu, inace raculima koja su spojena na njega dodjeluje..

Ako na printeru manualno upisem IP adresu npr. 192.168.1.50/255.255.255.0 def. gateway 192.168.1.1
opet nista.. u reportu od printera stoji ta adresa, ali router pod clients je ne vidi, ping sa kompa ne prolazi...

trazenje printera iz windowsa ukucavanjem ip ili mac adrese takodjer ne prolazi...

to mi je prvi put da instaliravam printer preko mreze tako da ne znam jel ovaj moj neispravan ili jednostavno nesto krivo radim?

zahvaljujem na pomoci
okarm je offline   Reply With Quote