Prvi put u svom kompjutorskom životu prešao bih iz CRT tabora u LED/LCD.
Dosad (skoro 10 god.) imao CRT Samsung SyncMAster997MB.

Kod novog monitora mi je najvažnije:
a) da ne zamara oči, da ne blješti, da nije "napadan" u prikazu (napadan kao npr. nakinđurene šminkerice) - i shodno tome
da se može fino ugađati (contrast, brightness, sharpness, bakcground osvjetljenje itd.) Napomenica: nosim cvikese -
i izgleda da imam malčice osjetljivije okice...
b) da dobro prikazuje tekst jer puno tipkam u Wordu i po forumima (dobro, ne toliko na ovom forumu - dolazim samo ovamo
kad imam problemčić, trebam savjet ili preporuku. Možda bih više dolazio da ovdje ima više štovanih korisnica - znači, ženski rod, množina)

c) da je dobar i za gledanje slikica i filmova, a pogotovo onih filmova gdje se prikazuju ženska tijela bez odjeće
(ovo pišem najozbiljnije - nadam se da i vi čitate ozbiljno)
d) da ima čim duuuuuužuuuuu garanciju
e) da je, dobavljiv u Međimurskoj ili Varaždinskoj županiji (dakako da ga namjeravam poluknuti prije kupnje)
Eto, to bi bile želje. Ne bih htio doživjeti gorko razočaranje kad nakon tisućugodišnje vjernosti CRT-u prijeđem na "mršavka"...
Podpitanjce: matična je GA-MA78G-DS3H (grafika i zvuk on board) - pa me zanima bih li morao uzeti i noviju grafičku,
a sve u svezi glede poboljšanja prikaza filmova i slikica na monitoru? Kolko bi trebao pljunuti za nju? Sto njemačkih maraka, petsto?
Napomenica:
igrice ne igram.
Veličina - 24"?

na odgovorima i savjetima!