Citiraj:
Originally posted by pinsla
A prijatelju imaš i na win xp plavih ekrana kolko hoćeš pa i na 2000 vjeruj mi. Samo moraš prvo isključiti da se automatski komp restarta kod greške pa kad vidiš poruke tipa infinite loop i sl. koje veselje.
A pravilno konfigurirani win 98 se može radit ko zmaj. I stabilnije čak pogotovo kod igara.
|
Mozda prema tvojim iskustvima. Ne mozes mi tvrditi da je stabilnost Win NT (Nt 4.0, 2000, XP) jezgre jednaka stabilnosti klasicne Win 32 jezgre (95, 98, ME). Pravilno konfiguriran Win 98?? A kakva je to nepravilna konfiguracija??
Osobno koristim Win XP od kad su dosli, izmjenio sam dosta hardvera na njima i nigdje ne primjecujem tu famoznu nestabilnost. Mozda je problem sto sam koristio prilicno nov hardver...
Ne tvrdim da su XP i Win 2k savrseni, daleko od toga, ali u usporedbi sa starim OS-ovima su poprilcno napredni u bilo kojem pogledu.
U krajnju liniju ja sam testirao neke komponente na oba OS-a (Win 98 i XP) i primjetio sam drasticnu razliku, poglavito sto se stabilnosti tice. Na kraju krajeva, od kada koristim XP reinstall kompletnog OS-a sam ucinio samo jedanput i to nedavno. Kod Win 98 sam to bio primoran raditi maltene svaka 3 mjeseca.