probal sam reclock i ono praktički isto ko i bez njega kaj se glatkoće playbacka tiče jedino se tu i tam javi microstutter. prvo sam probal 24-24 i 25-25. 24 je oke, 25 je loš al to je zato kaj tv ima interlaced 25Hz refresh. onda sam stavil 25-50 to je još najbolje bilo, al velim početno stanje bez reclocka i podešavanje 23.976-23.976 je zasad najbolje.
sad čitam da se termin "judder" odnosi na fenomen koji se događa tijekom pull downa, a ovo kaj meni smeta je "jitter" i najbolje se može opisati ko tromost motion slike i to je skroz normalno kod lcd-a. piše da je to zbog sporog odaziva piksela.
btw. koji tv imaš?
ak ti se da stavi madVR, isključi reclock, stavi tv na 23Hz i pusti film od 23.976 fpsa, pa vidi dal ima razlike u odnosu na sadašnju konfiguraciju. tak da znamo da pričamo o istoj stvari.
EDIT:
ovako, na ovom jačem kompu sam uspel dobiti refresh rate od monitora na 75Hz. pa sam onda isprobal na njemu reclock od 25fps. linije su praktički paralelne kod judder testa.
uglavnom, bolje je. pokreti koji su prije bili "tromi"/"treperivi" sad se bolje stapaju i dobivaju lagani blur kaj je super.
koji imaš proc na ovom jačem kompu?