Ne znam gdje ovo ide i unaprijed se ispričavam, ako je u krivoj stranici, ali je neki problem. Sad je li hardwerski ili softwerski....?
Dakle, preko BNetovog žičnog modema (Atlanta 2203) spojen mi je Acerov laptop i još 2 PC-a, sve preko D-Linkovog switchera (DES-1005D). Ethernet kabel iz Atlante na ulaz u DES-1005D, a odatle s LAN izlaza u 2 PCa i laptop.
Problem je - rade samo dva uređaja istovremeno (Izlaze na internet). Kad rade dva PC-a, ne može laptop, ili ako radi jedan PC i laptop ne radi drugi PC. Ovo "ne radi" mislim ne izlazi na internet.
U oba PC-a, u LAConection-properties, u TCP/IP properties je podešeno:
Obtain IP adress automatski i Obtain DNS server address, na automatski. Tako je i na laptopu. Ako su na interneti 1 PC i laptop, a želim da mi drugi PC ide na internet, moram resetirati modem Atlantu, onda mi nastavlja raditi laptop i ovaj drugi PC, ali više neće onaj prvi PC. I tako u krug.
Može li se podesiti da na internet izlaze istovremeno svi uređaji, bez resetiranja modema? Ako može, kako i gdje?
Je li možda ručnim ubacivanjem IP adrese, DNS-a i ostalog za jedan od PC-a?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
I još nešto - Mislim ovih dana uzeti jedan wireless router i dilema je TP Link TLWR740N, ili Tenda W316R - oba kinezi i oba isti cjenovni razred-oko 180 kn. Taj router bi spojio na modem da mogu na internet s laptopom u wireless modu. Eto, hvala na eventualnim odgovorima.