Citiraj:
Autor CatKiller
Imao sam problema s tim kontrolerom jer nije nikako radio s vanjskom HDMI capture karticom. Problem je rijesen kupnjom PCIex NEC USB3.0 kartice nakon sto sam isprobao sve opcije. Izgleda da je taj etron dosta problematican.
|
Da, samo što mi se ne isplati kupovati novi kontroler, radije nadoplatim 150 kn pa uzmem ploču s nativnim USB 3.0 kontrolerom.
Citiraj:
Autor 1v@n
|
Taj forum sam već prelistao i nisam naišao na slične probleme, a beta BIOS-a nema.
Ovo sam danas napravio:
- downgradeao BIOS matične ploče na verziju 1.60
- flashao novi firmware na kontroler u LC Power kućištu
- deployao čisti image i ponovio testiranje s više verzija drivera kao i prije
Normalno, nema pomoći, sve isto kao i prije. Međutim, HDD sam uspio probati na drugoj identičnoj ploči i u cca sat vremena testiranja problema nije bilo. Može biti da je problem samo do moje ploče.
Nadalje, otkrio sam da na mojoj MBO svaki USB konektor svoju politiku vodi:
- na USB konektoru bliže PCB-u ne prolazi ni quick ni full format, a ako particiju formatiram negdje dalje i prebacim na ovaj konektor, onda koruptira podatke, nestaju folderi, particija ode u RAW,...
- na USB konektoru udaljenijem od PCB-a nekad sve radi super, oba formata prođu, podatke normalno koristim, a nekad iz čista mira prijavi "unknown device" ili čak ni to, gubi vezu itd.
Zanimljivo u svakom slučaju. Sutra zovem trgovinu gdje je kupljena pa ćemo vidjeti što će reći. Najradije bih zamjenu za drugi model.