Citiraj:
Autor vision19
Znači ovih 6 kompova nemaju problema s pucanjem veze? Ako nemaju a tako se da zaključiti prema tvoje postu onda je neki problem s laptopom (Windowsi, zloćudna gamad, postavke za net i sl).
|
Sigurno znam da se taj problem jos javlja na jednom laptopu i jednom stolnom kompu koji je spojen žičano. Za ostale nisam siguran, ali nekak mi se cicni da i tamo postoji sličan problem.
Citiraj:
Glupo pitanje ali jesu li IP adrese automatski postavljene da ne bi bilo da imaš 2 iste pa kad ova druga povuče net da tebe izbaci.
|
Za ovo nisam siguran, budem provjerio kad budem u uredu.
Citiraj:
Nemora biti al lako moguće da se kolege "ubijaju" od posla surfajuči po YT i drugoj multimediji a kako imaš default router sa nikakvim QoS.
U prevodu, netko guli nešto sa neta i onda ti čekaj dok dođeš na red.
|
Hm, ako se ne varam na jednom laptopu sam vidio utorrent nakrcan sa cca 40gb materijala za skidanje i to se vjerovatno skida po par dana i lako moguće da je to uzrok ovog stekanja. Ali opet malo mi je cudno to sto net izgubim na recimo 5 sec, onda ga dobijem i ide normalnom brzinom. Doma imamo spojena dva kompa i kad se na jednom nesto vcese skida, na drugom se net počne lagano vuć, ali nikad da u browseru izbacuje "page can not be dispayed"
Citiraj:
Hmmm...ako nije ovo sto Nikky kaze, mozda ti se izmedju ova 2 medjusobno povezana switcha dešava loop podataka (ne znam kakvi su ti switchevi inace). Probaj ako mozes spojiti laptop zicno na samo prvi switch do rutera ako je moguce, pa vidi da li ce raditi bolje, jer koliko sam shvatio desava ti se taj problem na tom laptopu samo kad je LAN u pitanju dok WiFi radi normalno.
|
Mislim da nije do toga jer jedan od dva laptopa je u gorenjm uredu i spojen preko wifi-ja i isto ima taj problem. E sad za ovaj loop izmedju switcheva, mislim da nije ni to jer se to isto događa na latopu koji je spojen direktno preko wifi-ja i na kompu koji je spojen žično na router, znači imaju najbolju moguću konekciju i opet im se desava taj problem.
Nekak mi se cini da je to bas zbog tog utorrenta, kad ne bude kolege koji radi na tom laptopu(tj skida) budem mu spustio brzinu u utorrentu pa cu vidjet jel se bude sta promjenilo.