Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.08.2012., 00:59   #4038
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Ja sam dobio info da ne mora biti ostavinska rasprava već da roditelj može prepisati vozilo i policu osiguranja na dijete tj odreći se bonusa u njegovu korist.
Krivi info, ili netko radi ilegalu, što je iznimno kažnjivo (20.000-200.000kn po polici). Samo i isključivo ostavinskom raspravom nakon smrti roditelja vlasnika vozila. Bonus je neprenosiv, nikojim oblikom ni poklanjanjem, ni prijenosom vlasništva ni odricanjem u korist djeteta.

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Nije moguce nasljedit ostavinskom raspravom jer nije po zakonu i ne smije u rjesenju o naslj. pisat i polica. Spada u strogo, osobno, neprenosivo...
To sto to tvoja firma prizna, uz uvid u rjesenje i fotokopiju police je druga stvar ali ne znaci da priznaju i ostali. Tak da to ovisi od osiguranja do osiguranja.
Pričaš gluposti, po ne znam koji put....
Na godišnjem sam pa nemam kod sebe dokumentaciju iz HUO-a koja jasno i glasno navodi po točkama u kojim slučajevima je bonus prenosiv, između ostalog, kako i napisah, ostavinskom raspravom sa roditelja na dijete. Ne trebaš me učit poslu koji radim 11 godina, hvala Ako te baš toliko pere da misliš da si u pravu, kad se vratim s godišnjeg poslat ću ti dopis iz HUO-a, ZA SVA OSIGURANJA U HR