Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.08.2012., 21:50   #3993
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Ferrari? Za mene više ne postoji i nemaju ukusa. Ipak to sam ja
Ferrari poštujem i priželjkujem, između ostalog, jer tvrtka otkad postoji ganja motorsport u kontinuitetu, za razliku od nekih drugih proizvođača superautomobila koji imaju sporadične izlete u motorsport prvenstveno radi reklame a ne zbog, tako reći, strasti prema sportu i njegovanju tradicije . Lamborghini u vremenu otkad je u vlasništvu VW je razvio Murcielago R-GT koji je sudjelovao u FIA GT prvenstvu par godina, dok trenutno Lambove boje "brani" Gallardo GT3 razvijen od strane Reiter Engineeringa, dakle nije tvornički automobil... No ajde, Ferruccio Lamborghini od početka nije htio sudjelovati u motorsportu
Pa npr. Pagani, uopće nije imao tvornički pokušaj, već su automobil razvili drugi (Zonda GR koja je sudjelovala u ALMS i imala dva katastrofalna pokušaja u Le Mansu). A i također, Pagani ne razvija svoje motore, pa IMO nije cjelovit proizvođač kao što je npr. Ferrari.
Ferrari ima kontinuitet, kao što svi znamo, u F1, ali i u FIA GT prvenstvu, Le Mans kupu i ALMS, tj. sadašnjem FIA WEC prvenstvu, itd.
Osobno kada bi kupovao supersportaša, kupio bi Ferrari, jer bi na taj način podržao njihovo sudjelovanje u motorsportu.
A iskreno, ne znam što fali npr. 458-ici ili novoj F12 Berlinetti

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote