Vlasnik Live Player 5.1 ti kaze da nesto mozda nisi dobro napravio jer postoji dosta mogucnosti ali ipak neznaci da ce uspijeti a ako snii sve probao neces ni znati.
neznam na koji si nacin isntalirao zvucnu karticu.ali veliku ulogu igra u kom PCI slotu lezi ista.
Ja imam A7V266-E plocu VIA i imao sam slican problem stim da sam morao potrazir IRQ postavke i koji IRQ dijeli koji dio hardwera tj koja kartica sa kojom se slaze i mogu dijeliti iti IRQ a koja neide nikako ni sa jednom.
Ove zvucne su vrlo skrte i nedaju svoj IRQ bas svakoj kartici ,dakle ako ti ista dijeli IRQ sa nekom drugom karticom zaboravi da ce da proradi.Neke ploce u svojim manual u knjgicama ploce daju informacie koji PCI slot sa kojim dijeli IRQ ili nekim dijelom hardwera u comu i ako to imas bilo bi idealno da to vidis i nadjes neki PCI slot koji nece ni sa kim dijelit IRQ i u njeg postavis svoju zvucnu i pokusas instalirati driwere ali sa CD-a puna verzia,zaboravi ove hibride ca sreative stranice gdje pola stvari fali.
Nadam se da si me razumio? Izvadi vanka sve kartice iz PCI slotova ostavi samo zvucnu(nikako u prvi PCI slot ispod AGP jer on u vecini slucajeva dijeli IRQ sa prvimi PCI slotom) onda pokuaj instalirati sovju karticu i ako ti uspije instalacia(moras pokusati sa svim PCI slotovima) i sve se digne kako treba odmah iskljuci one postavke u autostartu ,EAX i onu glupost u gornjem dijelu ekrana koja zauzme ogorman dio rama i opeterusuje com kad starta a moze biti i uzrok padova itdd.
E kad to uradis onda ostale komonente jednu po jednu vracaj nazad ali obrati paznju samo jednu PCI karticu stavi i startaj comp i ako radi nema problema ali ako neradi odmah mijenjaj PCI slot i tako redom. Vijeruj ovo je vrlo zamoran posao ali kad cujes zvuk nakon sto sve sredis sve brige nestaju kao rukom odnesene.Ako nesto nije jasno javi.
I jos u opcima u systemu pokusaj naci
Creative SB LIVE 16 Emulation i postavi mali kavakicu na Aloow LPT Interupt Sharing dakako ako uspije instalacia.