Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.07.2012., 19:39   #3931
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ma kužim ja sve to... ti si lijen čovjek i ne voliš šaltat

hebiga atmo treba šaltati i raditi s njim, veli meni stara neki dan sam stala na semaforu s nekime i oprala ga, pitam na koliko si ga šaltala, veli ona na 3500 jer se iznad dere

ako propisno vrtiš oba motora, nema tu neke velike razlike sem međuubrzanja koja su na atmo niža-gas tak jasno.

Ne, atmo motori su u pravilu elastični radi ravne krivulje momenta kroz okretaje, turbodizeli imaju eksploziju momenta na niskim okretajima i strminu prema maskimalnoj snazi. Zato benzince treba manje šaltati i možeš voziti 60km/h i u 3. i u 4. odnosno 80 km/h i u 4. i u 5. brzini, dok se kod dizela točno zna da si u 3. do 50, a kasnije 4 i 5, radi gomile momenta možeš voziti i u 5oj 60/km/h, ali su brzine kratke = neelastičan motor.

Što se tiče propuhivanja i sl. ma dajte.

Citiraj:
Autor minotaur Pregled postova
u ovoj temi je tolko gluposti napisano od strane pojedinaca da je to nevjerovatno, a opet cast nekim izuzetcima

@juan: neces ga vrtit preko 3000 jer je star 7godina? ovo je stvarno smjesna izjava.. propusi malo tog clia i ici ce on puno bolje nego kaj ti mislis da on ide
Ne, nego zato što je "mlad" 7 godina, ima 25 000 na satu, uredno se mijenja ulje svakih godinu dana/3-4 000 km koliko napravi, prošle godine veliki servis i nema potrebe da bi sad "razrađivao" auto koji nije moj, koji uredno služi vlasnici i uredno prolazi ekotest.

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 29.07.2012. u 20:56.
Juan je offline   Reply With Quote