Citiraj:
Autor syss
@juan... ja sam kupio auto isključivo za sebe + usputni suputnik, tako da mi je prostor nutra potreban jednom godišnje kad idem na more.
ne znam koji motor imaš nutra, ali ja svoj 16v ne šaltam penzionerski i tada klio ide fino... troši više ali ide, pogotovo ako mu malo središ ovjes i staviš ozbiljnije gume.
operem tog tonu-i-pol pežoja bilo kada pa imao on i 350nm.
@organ... ma ide ko metak, samo oprezno preko ležećih 
|
Clio je 1.2, 55kW/75KS, što auto od nešto ispod tone do stotke potjera za 13 sekundi, maks speed 170 km/h, maks okretni moment 105 Nm.
Sve u svemu, ovaj peugeot na papiru ima bolje performanse, 12,5 sekundi do stotke što je 0,5 sekundi bolje ubrzanje od clia, još ako uzmemo u obzir da dizel većinu svog šusa ima tek nakon što prešaltaš u drugu, bez istovremenog startanja na semaforu benzinac koji je nešto sitno slabiji nema šanse u međuubrzanjima protiv turbodizelskog motora koji isporučuje više nego duplo više momenta i to na 6 stupanjski mjenjač jer su brzine u kraćim omjerima = agresivnije. Uz sve to uzmi u obzir da ovaj auto pristojno zaljepi na 1750 okretaja u minuti kad ima dovoljan tlak ispušnih plinova da turbinu zavrti koja u jednom trenutku samo nafila tlak zraka i ostavi elastičnog atmosferca u pola sekunde za pola dužine auta. Od takvog si brži jedino u uletavanju na parkirališno mjesto.
Nemoj krivo shvatiti, razumijem kad netko tvrdi da je atmosferac bez obzira na snagu bolji od turbaka jer se može kontrolirati u zavoju radi bržeg odziva gasa, ali nije istina da se radi o lošem autu i sporom autu jer ipak igra na cijenu koja se vrti oko 16000€, dostupna većini građana, a ne o 508 koji je duplo skuplji ali ne i duplo bolji.
Vozio sam P307 2.0 HDi 90 KS, 206 1.4 HDi i auti su savim pristojni performansama, još ak se uzme potrošnja u obzir nemaju puno mana, osim što ja ne volim peugeot.
Response na boldano, isto tako sam i ja uzeo karavana od tonu i pol, dizelanu jer mi treba prostor i bitniji mi je od performasi, jedino što ne volim kod tdi motora je činjenica da ne mogu ubrzavati u jednoj brzini i paliti cigaretu jer jako brzo dođe do 3500 rpm a tad se samo dere a ja još nisam ni izvadio upaljač iz džepa.
PS: btw, "moj" je 8v, ima kvake i i sredine sjedala u boji auta i to je bio glavni razlog zašto je kupljen.