Mogao sam mu staviti skuplju
MSI , ali ćemu kad mu razlike ne igraju ulogu, na ovoj ima sve što mu je potrebno sad i u budučnosti tako da ne vidim potrebu za skupljom matičnom.
Da se radi o K verziji imalo bi smisla stavit duplo skuplju ploču.
@QuidZz nije Futura ništa skuplja ako se gleda ova konfa, do jučer je imala najjeftiniju i7-icu danas je Adm spustio ispod 2500, a jučer im je bio 2550. Također i grafa je skuplja u Adm-u, i na ovim Patriot ramima ima 10 godina garancije.
64 gb ssd mu nije dovoljan i nakon nekog vremena bi mu sigurno bio naknap i rekao je da neće oc-at i ti složiš konfu sa K procom.
Ne razumije se svako u oc-anje ma kolko god je to danas "lako" izvedivo i imaju određen strah da se nešto ne desi komponentama pa ne diraju ništa.
Kolko si je ljudi složilo oc konfi jer su čuli od babe, dede, susjeda, frenda da taj i taj proc ide na 4.5 GHZ i onda kad im ideš objasnit kak to napraviti i na što treba paziti samo kažu "daj ti to rađe vrati sve na default neda mi se zezat s tim".
A stranicu iza ima oc-ersku konfu u kojoj se može ubaciti još jedan keks rama da je 16GB, zamijeniti grafa sa ovom TF GTX 560 Ti iz ove konfe i izači će ga
7620 kn, a imat će opet veći ssd od 120 gb, modularno napajanje, bolje ramove s većom garancijom, i proc koji ima već oc potencijal i manje se grije
edit:
@FRipper
A pazi sad razliku u cijeni
100 kn 
(s time da sam mu stavio i dodatni vent za ispuh kad je ubačena jeftinija MSI)
A kad pogledaš razlike u konfama puno su vrijednije od 100 kn, ponajviše zbog veće garancije pojedinih komponenti i jačeg modularnog napajanja.
@QuidZz
Nije problem držat držat proc na 4,5 GHZ, ali Core 1000 podržava kulere do 135 mm i nema cpu cutout pa sad nađi neki ozbiljniji kuler kod nas koji će odrađivat taj posao ili opet mijenjaj kućište u veći, teži, skuplji Arc Mini i dodaj na to još kuler od 250-300 kn.
Uglavnom sve je jasno .. EOD od mene i sunčan je dan ljudi moji uživajte