Ako je netko malo gledao po netu reviewse za GeCube X800XL onda je mozda primjetio da postoje kartice sa dva razlicita PCBa. Jedna je kopija ATia, a druga je skroz drukcija. Trenutno se u HR ne moze nabaviti GeCube X800XL s ATI PCBom. Eto, mozda zato nekome sve radi super.
A sto se tice GeCube ventilatora. Tu isto ima problema. Naime stock BIOS je u laganoj banani zato sto ponekad uopce ne pokrece ventilator, pa cak ni u 3D grafici. U to sam se uvijerio na tri razlicite karice s kojima sam radio. Uglavnom, sa stock BIOSom dolazi do pregrijavanja i nestabilnosti u 3D (kod nekih). Na GeCube webu se moze skinuti update BIOSa koji navodno rijesava problem i to na nacin da u potpunosti iskljuci unwise feature pa fan stalno radi na 100% i trenutno je naglasniji ventilator u kanti (cak je i glasniji od zloglasnog nF4 fana). To drzi temperaturu GPU na oko 50 stupnjeva. Uglavnom, ATT toolsom se podesi brzina vrtnje fana i buka se smanji na podnosljivu razinu.
Bez obzira na web reviewse ne preporucam nikome dok me netko iz HR iz prve ruke ne demantira (naravno PCIe verzija, posto navodno AGP rula).
Pozdrav