Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.07.2012., 02:10   #3805
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Je li bio seljo kad se taj auto slagao?
Meni je. Pošto je prvi vlasnik tog auta moj susjed koji je prije i onog golfa IV sređivao a sad izgleda ima crnu alfu 156 spuštenu, sa ok felgama i angel eyesom, i unutra puno čukica
Taj auto kad sam prvi put vidio umro sam od smijeha, može bit taj body kit čiji god hoće ali meni je odvratno smiješan, samo za naslovnice i ništa više.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Meni nije jasno otkud je nastala ta fama o tome da svi ljudi koji voze dizelaše rade godišnje neke urnebesne kilometraže?
Dizel se kupuje, U PRAVILU, radi manje potrošnje i točka.
Osobe koje rade preko 25k km godišnje i isplativniji im je dizel nego benzinac.
Znam osobno i par osoba sa dizelima koji žele moment i malu potrošnju, a to kaj im isti auto na kraju izađe više od benzinca je sporedno.
Samo da dodam, focus 2008. 1.8 TD točen UVIJEK ALI UVIJEK na OMVu euro dizel class ili kak se njihovo skupo gorivo već zove nakon 70k km ostao bez jedne dizne, razlog: loše gorivo, cijena sitnica 3000 kn
Kolika bi cifra bila da se radilo o benzincu (osim što se to vrlo vjerojatno ne bi dogodilo)?

Dobrog dizela treba nać, teško je ali nije nemoguće.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Vozim dizela zato kaj auto ima snage, momenta i na tih 130 konja troši 8 litara po gradu. Što bi s ekvivalentnim benzincom i mojom težom nogom na gasu bio veći trošak.
Izgubio si se u usporedbi, veći trošak goriva da, ali veliko je pitanje dal bi ukupni trošak auta kroz 5 godina bio veći, naravno atm benzince uopće ne uspoređujem sa turbo dizelima.
Naravno ne treba zaboravit razliku u cijeni u korist dizela od BAREM 10000 kn, i ako uzmemo cijenu benzina 10kn/l i da taj benzinac troši 9L, ti samo u razlici u cijeni prođeš 11111 km što je tebi 7-8 mj besplatne vožnje u prvoj godini korištenja ako radiš toliko km koliko si napisao
Lako je donositi zaključke ako se malo činjenica uzme u obzir.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote