Citiraj:
Autor idzakovic
USB stick ti ima malo losiju jacinu signala od mobitela.
Stoga ako ti na USB sticku ne radi internet koja ti je onda korist od mobitela.
Mozes eventualno koristiti prijenos podataka preko GSM-a, a to je jaaaaako sporo i jos vise skupo.
Dobra fora za pojacavanje signala na USB sticku je produzni usb kabal.
Kabal ti u tom slucaju sluzi kao antena. Osobno imam jedan od 2m.
U svakom slucaju USB modem stavi sto blize prozoru, a ako je moguce stavi ga van prozora. Zidovi smanjuju jacinu signala i tako ce ti biti sve tok u RH ne dodje LTE il'ti 4G mreza. Ona ce raditi na frekvencijskom spektru koji je sad ugasen za analognu TV i indoor prijam ce biti osjetno bolji. Da sad ne ulazim u ostale detalje...
Lp
|
Znam da je stari post ali ovo nije istina....
Prvo kako koji stick je lošiji od kako kojeg mobitela.... to je relativan pojam zavisi od ugrađenog chipa....
Drugo usb kabl nije antena s njim samo pokušavaš uloviti bolju poziciju ako je ima, kabl ne radi na određenoj frekvenciji rada kao antena te nije antena, postoje gsm/umts vanjske antene koje se štekaju u stick ali to usb kabl u svakom slučaju nije.... antena....
I treće zid uopće ne smeta signalu ako je signal dovoljno jak zid mu nije nikakva prepreka baš kao i tv signalu ili općenito bilo kojem radijskom signalu.... to jest meni je u sobi i vani na cesti na otvorenom potpuno ista jačina signala i potpuno iste ostvarene brzine i ping... s tim da ja vidim baznu stanicu golim okom na oko 200m od mene na neboderu.....
Plus ako ti je bazna od prozora baš kao i meni vješanje sticka na prozor ne donosi nikakav učinak..... jer je prozor na nasuprotnu stranu od bazne....