Citiraj:
Autor fanATIk
Meni nije jasno otkud je nastala ta fama o tome da svi ljudi koji voze dizelaše rade godišnje neke urnebesne kilometraže? Doma parkirano nekoliko dizela i rade godišnje 15 - 18 tisuća. Vozim passata (veći auto) zato što ima mjesta za ljude moje visine, karavan je, imam malu djecu. Pa ne voze svi dvaput mjesečno Zagreb - Stockholm. Vozim dizela zato kaj auto ima snage, momenta i na tih 130 konja troši 8 litara po gradu. Što bi s ekvivalentnim benzincom i mojom težom nogom na gasu bio veći trošak. I nisam jedini takav, masa mojih frendova ima istu filozofiju. Nisu svi vozači dizela trgovački putnici.
A i na koncu, lako je provjerit u stanici za tehnički kolko je auto godišnje radil kilometara.
|
Zato jer to je tak.
Iznimke su rijetke.
Dizel koji radi malo km NIKAD nebu u oglasniku-ili se vozi dok se ne raspadne, ili susjed/prijatelj/rodiJak ga kupi jer zna da je prilika i da je dobar s malo km.
Normalno je da mali dizlo neće nitko voziti na veće relacije svaki dan.
A niti velikog dizla za odlazak u dućan i na misu u nedjelju.
A i taj štedljivi TDI sa mojom isto težom nogom na gasu, redovito je na 10l/100km prosječnih
Al je činjenica da kad nađeš dizla i benzinca iste klase i otprilike istih performansi/snage motora, dizlo OBAVEZNO ima više prijeđenih km