View Single Post
Staro 14.07.2012., 10:48   #1
Foxman
localhost
Moj komp

Foxman's Avatar

Datum registracije: May 2006
(riješeno) HP laptop boot problem

Long story short laptop mi ne radi, no da opišem nevjerojatnu kronologiju događaja pa možda naiđem na nekog tko je preživio slične muke ili možda nekog tko radi u nekom servisu komu sam voljan platiti dijagnostiku i popravak.

Dan 1: Gasim laptop navečer nakon normalnog rada. (nisam ništa instaliravao mjesecima unazad)

Dan 2: Navečer dolazim doma palim laptop i isti se konstantno crasha i baca mi BSOD 0x000000c5, u safe modu radi „normalno“ no u normalnom nakon 10 sec BSON. Isključio sam sve servise koje znam da ne trebaju, uninstalirao sve na što sam pomislio da mi ne treba no i dalje isti problem.
Sad ga si ja malo zakompliciram život i pokrenem HPrecovery koji mi je odmah obrisao sistemsku particiju… Pokrećem Hirens i ispitujem HDD i RAM, sve se čini ok, čak i mini XP radi najnormalnije… Pa kako je već kasno a i imam backup napravljen acronisom ne živciram se previše te gasim komp do sutradan.

Dan3: Nabavim acronis, pokrenem isti, odaberem image, definiram size particije i ostalo i isti se restora narednih 40min, nakon kojih mi javi da je restore succes te da je potrebno restartati komp. To i napravim ali laptop se „zamrzne“ na početnom HP ekranu i ne mrda dalje. Na tom ekranu u donjem uglu piše „Press the ESC key for Startup Menu“ ili varijacija na temu i dalje ne ide. Ukoliko pri paljenju odah pritiščem ESC ili F10 on mi napiše „ESC… Pause Startup“ ili „F10…BIOS Setup Options“ ali se opet zamrzne i ako nešto kliknem samo pišti.. Kako je opet kasno gasim ga do sutradan..

Dan4: Padne mi napamet kako možda nešto ne valja s diskom, restoranim imageom, možda se MBR pobrkao… pa tako izvadim HDD i stavim ga u burazov komp umjesto njegovo sistemskog diska i stvarno mi javi da nešto nije ok sa MBR pa tako ubacim WIN7 DVD i pokrenem recovery te mi on odmah javi da su mu startup setting neispravni i da ih ej popravio te da napravim restart. Po napravljenom restartu hdd se najnormalnije boota u kompu pa se ponadam da je to to i umetnem ga u laptop no tamo i dalje nema apsolutno nikakve promjene…
I tako se ja uhvatim googlanja:
Tu pokušavam apsolutno sve, vađenje HDD, Wireless, obe pločice rama (sve kombinacije reinserta), dvd, resetirajne CMOS-a spajanjem pinova i vađenjem baterije. I to apsolutno svim redoslijedima i sa svim kombinacijama napajanja: na bateriji, na kablu sa i bez baterije
Pogađate rezultat je ponovno isti. Jedina promjena se desi u slučaju kad resetiram CMOS, tad mi se ne zamrzne odmah već mi javi da je CMOS neispravan te da će ga popravit i kad to odradi onda se restarta i ponovno zamrzne…

Eto to je moja frustracija, postavljam si pitanje kako je moguće da sam ga uspješno restorao i nakon toga ga sad ne mogu bootati ali ne samo to nego napraviti apsolutno ništa?

Laptop je HP – Pavilion dv6 - 2160em

Ako netko ima neku ideju, servisera kojem vjeruje ili je sam serviser koji zna što radi ili ima dobru viziju molim vas da mi se javi. Svaki prijedlog je dobrodošao
Foxman je offline   Reply With Quote