Citiraj:
Autor Juan
Neću se previše uplitati, ali i mazde 3 zadnje generacije imaju problema sa hrđom, pritom mislim na mazde stare 2-3 godine.
|
Nemaju, samo prva generacija trune nenormalno po pragovima i rubnjacima, na redizajnu je stvar riješena već.
Citiraj:
Problematika 1.9 tdi motora? Koja? Možda u klasi od 500 000 do 1000 000 km, ali 1.9 tdi motori su, koliko god to neljubitelji VAG koncerna osporavali, uistinu jako dobri motori i u ovom slučaju nije problem u nekvalitetnoj seriji motora nego u vlasnicima. Motori koji odvale 500-700 000 bez otvaranja i koje ljudi masovno kupuju sa 200 000km na satu i odvoze 5 godina i prodaju i i dalje su u uvjerenju da je motori imao 350 kad su ga prodali a ustvari je imao 550 000. Zar je to krivnja lošeg motora ili ljudski faktor?
|
Pucanje radilice (nemijenjanje kajle remenice radilice na servisu), topljenje klipova od pregrijavanja od malo brže vožnje na a/c, rikavanje turbina, rikavanje plivajućeg zamašnjaka, itd itd, i to sve na daleko daleko manje od tih famoznih 500.000km. VW fahrer, da pogodim
Citiraj:
A 1.4 PSA (citroen/peugeot) blok star skoro 30 godina i dalje jedan od jako cijenjenih motora koji nije konfekcija kao ovi noviji. I opet nisu krivi motori nego vlasnici, dizel 1.4 nije baš sreća, ali benzinac je 5/5.
|
Benzinac 1.4 je jaaako daleko od 5/5. Aluminijska glava, i to ne čista alu nego od neke us.ane legure (pričam o xsara/c3/c4 1.4 sa 75ks

), počesto odlaženje brtve glave, glave motora, uslijed pregrijavanja, potrošnja 1.4 motorića prosjek je 8L, što je za recimo usporedbu sa corsom 1.2 16v sa 75ks 2L više.
Citiraj:
Oprosti, ali problem rabljenog auta uglavnom leži u neadekvatnom održavanju koje je rezultat škrtosti vlasnika i raznoraznim izrekama: honda je nepoderiva, vw neuništiv, citroen udoban isl. do te mjere da je dovelo do toga da se vlasnici uzmu zdravo za gotovo da je japanac nepoderiv pa ga voze po 30 000 bez izmjene ulja i teraju u crveno, malokoja kuća nije sagrađena s golfom i citroen i kada lupa i dalje je udoban i to je normalno.
|
Tako, je slažem se, prvi problem su zatucani vlasnici puni predrasuda.
Moja kuća nije sagrađena golfom, i još od bar 1000 ljudi koje znam. Predrasude

, zvuči poznato

Citroen kad lupa, ne valja, a to jel udoban il nije, ne bih se složio za eto baš taj c3 uopće, a kamoli kad je neispravan pa lupaju držači balans štange, kad odu ležaji zadnjeg mosta itd.
Citiraj:
Štogod gledao, treba se osvrtati na stanje, a ne se držati preporuke preko foruma jer je netko rekao da passat 2.0 tdi ima problema sa diznama i ne kupiti primjerak u super stanju. Zašto ne, i vrlo velika je vjerojatnost da će dizne propišati, ali jednako tako VW otklanja kvar ukoliko je auto cijelo vrijeme servisiran u ovlaštenom i to besplatno. Zašto onda ne?
|
Slažem se u potpunosti sa boldanim, ostalo su gluposti jer čovjek priča o automobilu od max 5000€, a ne o preprecijenjenom passatu od 10.
Citiraj:
Autor BladeRunner
Pošto mi lagano ide zadnji voz za posjedovanje jednog E30, našao sam 318iS iz 1991., čini se ok, otić ću ga pogledat ovih dana.
Kakva su iskustva s normalnim(bez seljačija) kockicama, pogotovo tako kasnih godišta i s tim motorom.
Koliko otprilike vrijedi taj auto ako ima ispod 200k km i još par mj. registracije?
|
Max ako je u nekom super stanju realno vrijedi 1500€, bez obzira na izmišljanje cijena njihovih vlasnika. Inače najbolji motor za kocku, kasno godište je samo plus, tj 91.a kao zadnja godina kocke sa 2/4 vrata, ide 210km/h, potrošnja je daleko manja nego u šestaka kockinih, koji jesu uzbudljiviji za vozit i čut, ali daleko skuplji za održavat i točit, a bome i registrirat. Paziti samo da je vlasnik stavljao ulje kak treba unutra, na to su osjetljivi (mobil 1 ili castrol rs), i da nije razbit 5x najmanje, što kod kocke s njenim ultralaganim zadnjim krajem i 136ks u is-u nije nikakav problem, vjeruj mi

(jedini bmw od 10ak u mom vlasništvu i daleko većeg broja u vlasništvu starog, kog sam uspio zafitiljit

), jer is traži okretaja da bi bio razigran, a onda se lako zaigrat...