13.07.2012., 17:02
|
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Autor jopis
@wolw - c3 je stavio u edit nakon mog posta, kad sam ja pisao post, samo je g4 bio u igri, a c3 i g4 nisu isti rang automobila nikak. A bome nit Aveo koji je u klasi c2, al dobro, ni c3 nije neka 'autina'.
Ostalo neću komentirat, ne da mi se raspravljat oko gluposti.
Čovjek je uostalom napisao za sve vas dežurne živčane dušebrižnike zašto prodaje auto, pošto očito danas nitko nije u stanju dat savjet nekom kad ga zatraži, a ne prvo pet postova mudrolije.
@domagoj - s c3 neš ništ profitirat, i nisu neko bajno prometalo po pitanju kvalitete, a benzinci ni po pitanju potrošnje.
Rekoh ti ranije već, gledaj corollu d4d, mazdu 323f ditd, imaš i 6ica dizela u toj cijeni, 3ke prve serije imaju grdih problema sa hrđom, tako da je bolji pick 323f, što se vidi i po cijeni koju fino drže. Renault (smeće od 1.5dci motora), citroen (loš ovjes, loši aluminijski 1.4 benzinci), golfovi sa vagon km na leđima i sva problematika 1.9tdi motora, od toga bježi, prijateljski savjet. Znam da će bit sad 'pametnih' koji su vozili 1.5 auto u životu i to je baš npr 1.5dci reno i sl. kak su to 'savršeni' auti koji troši 'ko upaljač i nikad se ništ ne kvari, i sl., ali pišem ti iz iskustva nekog ko je cijeli život s autoservisom u dvorištu+što zadnjih 10 godina radim u osiguranju, vrata do stanice za tehnički pregled pa dobro vidim i čujem šta se ljudima događa i s kakvim i kojim automobilima, a auti su mi cijeli život, sve.
|
Neću se previše uplitati, ali i mazde 3 zadnje generacije imaju problema sa hrđom, pritom mislim na mazde stare 2-3 godine.
Problematika 1.9 tdi motora? Koja? Možda u klasi od 500 000 do 1000 000 km, ali 1.9 tdi motori su, koliko god to neljubitelji VAG koncerna osporavali, uistinu jako dobri motori i u ovom slučaju nije problem u nekvalitetnoj seriji motora nego u vlasnicima. Motori koji odvale 500-700 000 bez otvaranja i koje ljudi masovno kupuju sa 200 000km na satu i odvoze 5 godina i prodaju i i dalje su u uvjerenju da je motori imao 350 kad su ga prodali a ustvari je imao 550 000. Zar je to krivnja lošeg motora ili ljudski faktor?
A 1.4 PSA (citroen/peugeot) blok star skoro 30 godina i dalje jedan od jako cijenjenih motora koji nije konfekcija kao ovi noviji. I opet nisu krivi motori nego vlasnici, dizel 1.4 nije baš sreća, ali benzinac je 5/5.
Oprosti, ali problem rabljenog auta uglavnom leži u neadekvatnom održavanju koje je rezultat škrtosti vlasnika i raznoraznim izrekama: honda je nepoderiva, vw neuništiv, citroen udoban isl. do te mjere da je dovelo do toga da se vlasnici uzmu zdravo za gotovo da je japanac nepoderiv pa ga voze po 30 000 bez izmjene ulja i teraju u crveno, malokoja kuća nije sagrađena s golfom i citroen i kada lupa i dalje je udoban i to je normalno.
Štogod gledao, treba se osvrtati na stanje, a ne se držati preporuke preko foruma jer je netko rekao da passat 2.0 tdi ima problema sa diznama i ne kupiti primjerak u super stanju. Zašto ne, i vrlo velika je vjerojatnost da će dizne propišati, ali jednako tako VW otklanja kvar ukoliko je auto cijelo vrijeme servisiran u ovlaštenom i to besplatno. Zašto onda ne?
|
|
|