Pozdrav svima, procitao sam vase postove i moram da pohvalim temu, treba siriti znanja i iskustva u vezi ne bas preterano zastupljene llano platforme.. Nego, da vam prenesem ja svoja iskustva i ujedno zamolim za savet; od pre 10ak dana posedujem lenovo z575. Odlucio sam se za njega bas zbog overclock potencijala. Problem je sledeci: poredeci svoje rezultate sa forumasem Mario92, prilicno sam se zabrinuo. Naime, moj CPU radi na maksimalnih 1,2750V, za razliku od Mariovog koji radi na 1,3625V. Kad pokrenem prime95, pri default vrednistima, temperatura za 20min nije presla 80 stepeni, kao kod Maria (mozda bi trebalo nize, obzirom na manji napon??). Pokrenem li Skyrim ili Need For Speed temperatura nakon 5-10min skoci na 93 stepena! Pri obicnom surfovanju je 70-73. Kombinovanjem overclocka i maksimalnim spustanjem napona ne postizem nista, naprotiv, jer temperatura pod prime95 ode na 85-86 stepeni. I da zakljucim: Mariov z575, sa istim CPU kao sto je moj, koji radi na malo visem default naponu, uz overclock+undervolt postize maksimalnih 52 stepena. Ja uz overclock+undervolt postizem 86. To je ujedno najveci razlog moje zabrinutosti, jer ovako visoka temperatura nije dobra za CPU, a ni za mat. plocu. Ako neko ima nekakav savet sta mi je ciniti, ja bih bio prilicno zahvalan