View Single Post
Staro 04.07.2012., 23:33   #1
bjede
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
(riješeno) Smrzavanje u igrama - pregrijavanje grafičke?

Odmah da kažem, radi se o Windowsima 7, 64-bitna verzija.

Imam problem da mi igre odmah pri početku igranja zamrznu! Ne izbacuje me iz igre niti se pojavi Black Screen, nego jednostavno igra zablokira, a u pozadini se čuje "blokirani" zvuk. Nakon toga ne mogu ništa, ne mogu izaći iz igre, ne mogu pokrenuti Task Manager! Jedino mi ostaje restart.

Ovaj problem mi se pojavio tek nedavno, primjetio sam ga nakon instalacije igre AC Revelations. Nakon toga sam pokušao igrati NBA 2K12 (koji je, kao i sve ostale igre, do tada radio bez problema), ali i u toj se igri dogodilo isto!

Igre sam updetao i instalirao (i pokretao) ih kao administrator.
Pokušao sam ih pokrenuti i u Windows Xp i Vista Compatibility Modeu, ali ni to nije pomoglo.
Stavio sam najnovije drivere grafičke kartice.
Provrtio antivirus.

Kad mi se ovo počelo događati, malo sam pratio temperature grafičke i čine mi se previsoke. Nekih 50-ak °C u idleu, dok u loadu ide do cca 75 °C (mjereno samo pri početku igranja, jer dalje ne mogu zbog smrzavanja). Ove u idleu mi se čine malo previsoke. Grafička je GTX 275, stara malo manje od 3 godine. Ventilator malo pojača kad pokrenem neku igu, ali ne prebučno, rekao bi u granicama normale.
Jel' moguće da pregrijavanje uzrokuje ovaj problem? U kučištu nema prašine, da li bi možda trebalo mijenjat pastu?

Drivere sam nedugo prije nego što sam primjetio ovaj problem, updateao preko Windows Updatea, ali sam kasnije maknuo te i stavio najnoviju verziju, tako da mislim da oni nisu uzrok ovome.

Molim vas bilo kakvo rješenje, već sam izludio. Ista mi je grafička već jednom riknula (nestajalo bi slike na monitoru), ovu sam dobio kao zamjensku.
bjede je offline   Reply With Quote