View Single Post
Staro 03.07.2012., 18:37   #24274
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
To je jako fin bicikl.
Krenimo redom, prvo što trebaš napravit je provjeriti cijeli bajk da nema udubljenja, pukotina, naljepnica ili traka oko neobičnih mjesta koje bi mogle prikriti oštećenje.
Drugo, trebaš maramicom obrisati amortizer i vilicu, malo provozat i skočit, isprobati podešenja da li rade - zaključavanje vilice i amortizera - i onda proći prstom po jednom i drugom da vidiš da li negdje "pišaju" ulje.
Provjeri da li vilica ima luft, zakoči prednjom pa cimaj bajk naprijed nazad. Primi kotače rukom oko obruča i lagano cimaj lijevo-desno da vidiš da li nabe imaju lufta.
Đipaj po bajku da vidiš da li šta škripi. Zaleti se pa naglo koči, provjeri da li kočnice fino rade i da li diskovi vibriraju. Šaltaj brzine pod opterećenjem, šaltaj po par brzina odjednom da vidiš da li je sve poštelano kako treba.

Ovako gledano po dijelovima pravda cijenu. Vilica je ok, amortizer je dobar, kočnice isto (rotori su ti 180/185 ispred i 160 iza). Gume su moj favorit za agresivnu vožnju, pogon je Deore i to je skroz ok, pedale i sic ćeš sam odlučit da li ti pašu.

Sve u svemu, isplativ bike za 4200, još ti to sruši malo i bingo.