Evo mene ovdje među vama, došao da potražim stručno mišljenje.
Naime već jedno vrijeme se mislim da kupim neki solidan HT bicikl, pošto i kad vozim po cesti to je daleko od dobrog asfalta, a u par prilika sam pobjegao u brdo / uz kanjon rijeke, i čovjek baš izgubi želju za asfaltom, tako da odlasci u prirodu sa biciklom bi trebali biti češći od ovih prvih.
E sad naletio sam na zanimljiv oglas, radi se o FS Focus-u na kojeg ne bi ni obraćao pažnju pošto me samo HT zanimao, ali nedavno od susjeda sam provozao također FS Canyona sa mislim Fox-om 100mm naprijed, XTR oprema i to je bilo vožnja kao po oblaku.
Oglas:
http://www.pik.ba/artikal/3317003/focus-super-bud-bike/
Koliko vidim to je Marzocchi Bomber, Fox RP2, XT nazad, pitao sam prodavača još par detalja da mi navede oko opreme, navodno vilica ima zaključavanje što vjerujem da bi došlo korisno pri nekoj laganijoj vožnji, također mi je napisao kočnice Hayes Nine (bez dimenzija) i srednji mjenjač Alivio i rekao da mogu dobiti još informacija oko opreme, samo da pitam. O kakvoj se rami radi, mislim da sam pročitao preporuku za Super Bud-a na Dropbike-u, samo me brine šta mogu pri kupovini očekivati od servisa, šta gledati što se tiče ispravnosti i slično pošto je prodavač u istome gradu, tako da mi nije problem otići to pogledati.
Može vaše mišljenje, cijena bi bila nekih 4200 KN, ovako po slikama se sve čini očuvano, šta još da pitam oko opreme (dimenzije diskova, hod vilice?), i najvažnije, da li je ovo povoljno?