View Single Post
Staro 29.06.2012., 09:49   #5
Dadox
Premium

Dadox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Još jedna bitna stvar me muči, budući da kondenzatorima određuješ (propuštaš) određene frekvencije, ova konfiguracija SMD-ova upravo to i radi, pa zar nebi bilo bolje da mi pigtail ide "umjesto" tiskane antene... Što ti misliš?
Iako po nekoj logici stvari gledajući na tiskanu pločicu, nacrtano je UFL podnože i mogući položaji SMD kondenzatora, što znači da kad zakreneš SMD u položaj 1 radi UFL, u položaju 2 tiskana antena tako da ova moja teorija o pigtailu prije same tiskane antene ne stoji... hmmm

A što se tiče slika mogu poslikati drugi TEW-680MB po kojem sam ranije nešto pokušavao, i koji također radi dobro, zanimljiviji mi je 11a band jer tu nema puno smetnji. Iako naravno treba paziti na zakone da nebi premašio dozvoljeni EIRP sa izmjenama... Katastrofa kako loše radi 5GHz band unutar kuće, zato i radim ovo sa dodatnim antenama, a da sam znao nebi se upuštao u to već provukao gigabitni kabel i čao đaci, uostalom iskoristiti će se bridge za nešto drugo. U jednoj sobi mi je router, u drugoj imam taj media bridge, ma nema šanse da se spoji kroz dva zida, da ga moliš na koljenima... dok 2.4GHz radi bez problema. 5GHz zahtjeva Line Of Sight i gotovo...

Antene koje koristim su također Do It Yourself za 5GHz (upravo dovršavam reflektor za svaku od njih), a one su varijacija na temu bi-quada samo kružnog oblika. poslikati ću pa ću okačiti linkove...

Dadox je offline   Reply With Quote