@ Jed2i - mislim da je obrnuto, da UST guma na UST obruču teže burpa jer se bead gume zakači ispod ruba obruča, ko na auto felgi. Zato je nepropusna za zrak, i ne treba ništa osim mlijeka. Mlijeko kad se posuši, bilo na ghetto tubelessu ili na TL ready obruču s rimstripom, zalijepi gumu na obruč ali to nije neka sila lijepljenja.
Btw koliko sam napipao tvoje gume (kinky) ti voziš na višem nekom tlaku, između 2.5 i 3 zar ne, ispravi me slobodno. u mom slučaju bi poanta tubelessa bila da vozim na nižim tlakovima bez straha od bušenja i bajtanja.
@ Vuco - koliko bi mi to pomoglo kod snejkbajta? Vjerojatno nimalo. Ako misliš na kruću gumu koja će se manje svijat, pa to mi je onda korak unazad, imao sam plastik-fantastik Bontrager gume. A i neću niš kupovat dok ove ne potrošim.
U biti Zmija mi je sve rekao, i evo da prenesem. Zračnice koje mi kupujemo su smeće, stare su, trule i porozne. Stoje po skladištima i lagerima. Zato pucaju po šavovima, na spojevima, odvajaju se kod ventila, i što mi se stalno dešava, ne vozim se par dana i guma izgubi tlak.
Njegova preporuka je da se kupuju Kendine zračnice u Markoprojektu ili neke u Keindlu jer najviše se prodaju i najsvježiji je lager. Drugi savjet je u običnu zračnicu kapnut malo mlijeka da se eventualne te rupice krpaju. Treći savjet je stavljanje pudera između vanjske gume i zračnice da se smanji trenje i time smanji naprezanje zračnice pod bočnim naporima.
Znanost, jebena znanost.
@ Destro -